De Next Up-ervaring van Ciss (Tilburg Castle)

Ciss wilde met zijn Next Up-project mensen weer in beweging krijgen. Maar niet op een manier die al eerder gedaan was. Nee, het moest iets nieuws zijn. Zo gezegd, zo gedaan. In september vond Tilburg Castle plaats in het Spoorpark, een Aziatische sportdag met uitdagende onderdelen. Er streden 22 teams tegen elkaar. Een groot succes!

Waarom besloot je mee te doen met Next Up? 

“Ik ben Next Up gaan doen omdat ik een idee had dat ik wilde verwezenlijken. Via Kim Mathura ben ik bij de Pitch Night terechtgekomen, waarna ik in contact kwam met jongerenwerkers van Next Up. Zij wilden mij wel ondersteunen in mijn idee en de uitvoering ervan.”

Vertel eens iets over Tilburg Castle, jouw project

“Door corona was het de bedoeling om mensen weer in beweging te laten komen en te prikkelen om weer ergens aan mee te doen. Want thuis zitten is voor veel mensen mentaal en fysiek een uitdaging geweest en ik wilde graag iets organiseren waardoor mensen weer samen buiten kwamen en iets leuks konden doen. Ik wilde iets anders doen dan bijvoorbeeld de jaarlijkse kermis. Vanuit het Japanse entertainment programma Takeshi’s Castle en het Koreaanse Squid Gamen ben ik op het idee gekomen om een sportevenement te organiseren. Tilburg Castle is een Aziatische sportdag die in het Spoorpark plaatsvindt. Hierbij zijn er een aantal obstakels en spellen neergezet die de deelnemers moeten doorlopen. Er doen 22 teams mee die allemaal strijden om de eerste plaats.”

Kan je een mooie anekdote delen? Iets bijzonders dat je tijdens het traject hebt meegemaakt?  

“Ik vind het bijzonder dat ik het voor elkaar gebokst heb om subsidies te regelen. Had echt niet verwacht dat er partijen waren die mee wilden helpen met zo’n project. Door de vele positieve reacties en sponsoring die ik heb gekregen werd ik blij verrast.”

Wat vind je het leukst aan Next Up? 

“De Pitch Night van Next Up was een van de leukste dingen die ik heb gedaan! Dat zou ik graag nog een keer willen doen.”

Wat heb je geleerd van Next Up? 

Wat ik heb geleerd van next up is het stukje communicatie in een samenwerkend team. Ik heb meer ervaring hierin op kunnen doen en weet nu beter hoe ik samen moet werken met andere mensen.

Wat wil je na Next Up gaan doen? 

“Volgend jaar wil ik Tilburgs Castle weer gaan organiseren, want dit was nu een pilot om te kijken of er behoefte is aan zo’n evenement. Wellicht kunnen we volgend jaar dan misschien wel twee dagen sporten in het Spoorpark!”

Heb je tips voor jongeren? 

“Probeer eens iets uit en geef je ideeën een kans om werkelijkheid te worden. Ga er niet meteen vanuit dat het niet kan.”

Meer nieuws:

Performance-avond Art-Gang X Next Up @ WORM Rotterdam

Performance-avond Art-Gang X Next Up @ WORM Rotterdam

De Art-Gang organiseert vanaf 29 november haar tweede expositie. Zo’n 15 jongeren laten in WORM (Boomgaardsstraat 71, Rotterdam) hun werk zien, van haakwerk tot tekeningen, muziek, video, digitaal werk en nog veel meer. De jongeren laten zien wat ze interesseert en...

Bij de GSA mag je zijn wie je bent

Bij de GSA mag je zijn wie je bent

In een ideale wereld moet je als leerling altijd kunnen zijn wie je bent, welke seksuele geaardheid of genderidentiteit je ook hebt. En geaccepteerd worden, zonder dat je je hoeft te schamen of verantwoorden. Of gepest/uitgesloten te worden. Helaas is de realiteit...

Meld je aan voor Goirle Bivak

Meld je aan voor Goirle Bivak

Welkom bij de Goirle Bivak! De Goirle Bivak is een initiatief vanuit Leandro, een Next Up-deelnemer uit Goirle. Wat is nu precies een Bivak? Een Bivak is een training gericht op defensie waarbij je leert functioneren, communiceren en opereren binnen jouw groepje. Waar...