De Next Up-ervaring van Ciss (Tilburg Castle)

Ciss wilde met zijn Next Up-project mensen weer in beweging krijgen. Maar niet op een manier die al eerder gedaan was. Nee, het moest iets nieuws zijn. Zo gezegd, zo gedaan. In september vond Tilburg Castle plaats in het Spoorpark, een Aziatische sportdag met uitdagende onderdelen. Er streden 22 teams tegen elkaar. Een groot succes!

Waarom besloot je mee te doen met Next Up? 

“Ik ben Next Up gaan doen omdat ik een idee had dat ik wilde verwezenlijken. Via Kim Mathura ben ik bij de Pitch Night terechtgekomen, waarna ik in contact kwam met jongerenwerkers van Next Up. Zij wilden mij wel ondersteunen in mijn idee en de uitvoering ervan.”

Vertel eens iets over Tilburg Castle, jouw project

“Door corona was het de bedoeling om mensen weer in beweging te laten komen en te prikkelen om weer ergens aan mee te doen. Want thuis zitten is voor veel mensen mentaal en fysiek een uitdaging geweest en ik wilde graag iets organiseren waardoor mensen weer samen buiten kwamen en iets leuks konden doen. Ik wilde iets anders doen dan bijvoorbeeld de jaarlijkse kermis. Vanuit het Japanse entertainment programma Takeshi’s Castle en het Koreaanse Squid Gamen ben ik op het idee gekomen om een sportevenement te organiseren. Tilburg Castle is een Aziatische sportdag die in het Spoorpark plaatsvindt. Hierbij zijn er een aantal obstakels en spellen neergezet die de deelnemers moeten doorlopen. Er doen 22 teams mee die allemaal strijden om de eerste plaats.”

Kan je een mooie anekdote delen? Iets bijzonders dat je tijdens het traject hebt meegemaakt?  

“Ik vind het bijzonder dat ik het voor elkaar gebokst heb om subsidies te regelen. Had echt niet verwacht dat er partijen waren die mee wilden helpen met zo’n project. Door de vele positieve reacties en sponsoring die ik heb gekregen werd ik blij verrast.”

Wat vind je het leukst aan Next Up? 

“De Pitch Night van Next Up was een van de leukste dingen die ik heb gedaan! Dat zou ik graag nog een keer willen doen.”

Wat heb je geleerd van Next Up? 

Wat ik heb geleerd van next up is het stukje communicatie in een samenwerkend team. Ik heb meer ervaring hierin op kunnen doen en weet nu beter hoe ik samen moet werken met andere mensen.

Wat wil je na Next Up gaan doen? 

“Volgend jaar wil ik Tilburgs Castle weer gaan organiseren, want dit was nu een pilot om te kijken of er behoefte is aan zo’n evenement. Wellicht kunnen we volgend jaar dan misschien wel twee dagen sporten in het Spoorpark!”

Heb je tips voor jongeren? 

“Probeer eens iets uit en geef je ideeën een kans om werkelijkheid te worden. Ga er niet meteen vanuit dat het niet kan.”

Meer nieuws:

Next Up x Odulphuslyceum

Next Up x Odulphuslyceum

In april sloten zo'n 60 leerlingen van het Odulphuslyceum Tilburg hun maatschappelijke diensttijd af. In een periode van ongeveer zes maanden kregen de leerlingen van 5 VWO de kans om met hun talent aan de slag te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten en iets voor de...

Pitch Night 7

Pitch Night 7

PitchNight#7 We blikken nog even terug op die geweldige Pitch Night van 10 november! Het was een supertoffe avond waarop 10 jongeren in de grote zaal van De Nieuwe Vorst hun idee gingen pitchen om zo een geldbedrag te winnen. Het gewonnen geldbedrag wordt gebruikt om...

De Next Up-ervaring van Daniel (Held van je eigen Verhaal)

De Next Up-ervaring van Daniel (Held van je eigen Verhaal)

Daniel deed mee met het project 'Held van je eigen Verhaal' en heeft daar vooral zichzelf heel goed leren kennen. Ook bouwde hij een sterke band op met andere jongeren, wat Next Up voor hem een groot succes maakte! Lees hieronder Daniels succesverhaal. Kan je een...