De Next Up-ervaring van Quirine, Tristan en Indra

Quirine, Tristan en Indra leerden samen met hun schoolgenoten Naast, Anastacia, Shyenna en Jesper EHBO-skills tijdens hun Next Up project en hielpen als EHBO’ers bij Sportdag op Maat. Lees hieronder hoe zij dit hebben ervaren.

Waarom besloten jullie mee te doen met Next Up?
Tristan & Quirine: “In de vierde moeten we een project doen voor onze maatschappelijke stage in 4VWO van het Stedelijk Dalton Lyceum. Hierbij hielp een aantal coaches van Next Up ons met alles regelen en met het zoeken naar leuke ideeën voor een maatschappelijk project.”

Kan je iets vertellen over het project dat je hebt uitgevoerd?
Quirine: “We, mijn groepje van vier, hadden een heel leuk idee. Ons idee was een EHBO-cursus aanbieden aan kinderen met een beperking. Maar door corona mocht er helaas geen instructeur een cursus komen geven. Hierdoor heeft Next Up geregeld dat wij zelf een EHBO-cursus konden volgen. Met ons EHBO-diploma in the pocket zetten we ons in als EHBO’er bij andere organisaties. Een voorbeeld hiervan was Sportdag op Maat, daarbij hielpen Indra, Tristan en ik als EHBO-hulpverlener.”
Indra: “Het was echt een super leuke en leerzame ervaring, hoewel we niet ons eerste plan hebben kunnen uitvoeren heb ik het alsnog heel leuk gehad!”

Waarom vonden jullie het belangrijk dat jongeren EHBO-skills leren?
Indra: “Ik vind het belangrijk dat iedereen goed weet wat die moet doen bij een ongeval.”

Wat vond je van het meehelpen als EHBO’er bij de sportdag?
Indra: “Ik vond het een hele leuke ervaring, buiten het feit dat we niet heel veel hoefde te doen heb ik toch weer nieuwe ervaringen op gedaan hoe het eigenlijk in het echt allemaal een beetje gaat enzo!”

Wat heb je geleerd van Next Up?
Quirine: “Je hoeft niet iets terug te verwachten of krijgen als je iets voor een ander doet. Iets voor je plezier doen is veel leuker.”
Tristan: “EHBO-vaardigheden. Die zijn altijd handig.”

Wat vind je het leukst aan Next Up?
Quirine: “Ik vind leuk aan Next Up dat alle coaches zo enthousiast zijn voor alle ideeën. Ze willen je heel graag helpen en komen met goede oplossingen als er iets misgaat. Daarbij zijn ze natuurlijk erg vriendelijk en staan ze voor je klaar als je vragen hebt.”
Tristan: “Dat ik dankzij Next Up een EHBO-cursus heb kunnen volgen.”
Indra: “Ik vond natuurlijk ons EHBO-cursus het leukst. Gezellige, leuke maar vooral leerzame bijeenkomsten.”

Wat wil je na Next Up gaan doen?
Quirine: “Ik heb mij al aangemeld voor een lidmaatschap bij EHBO Dordrecht. Nu help ik af en toe bij buitendienst. Hierdoor krijg ik elk jaar een cursus zodat je niks vergeet. Ook is het een goede oefening om het beter onder de knie te krijgen en minder bang te zijn als er iemand naar je toekomt met pijn.”
Tristan: “Ik wil me gaan concentreren op school en mijn hobby’s.”

Heb je tips voor andere jongeren?
Tristan: “Ik raad het aan om een EHBO cursus te volgen. Het is leuk en leerzaam.”
Quirine: “Je kunt wel op jezelf focussen, vergeet alleen niet klaar te staan voor anderen. Of vergeet alleen niet anderen hulp aan te bieden. En mocht je een leuk idee hebben voor een sportdag bijvoorbeeld, stuur dan een mailtje naar Next Up, ze horen graag van je!”

Meer nieuws:

Meld je aan voor Goirle Bivak

Meld je aan voor Goirle Bivak

Welkom bij de Goirle Bivak! De Goirle Bivak is een initiatief vanuit Leandro, een Next Up-deelnemer uit Goirle. Wat is nu precies een Bivak? Een Bivak is een training gericht op defensie waarbij je leert functioneren, communiceren en opereren binnen jouw groepje. Waar...

Yvon doet mee aan Vind je Maat

Yvon doet mee aan Vind je Maat

Yvon doet mee aan Vind je Maat! Een project van Next Up bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar om meer sociaal contact te leggen en samen vette activiteiten te organiseren. Wij spraken met Yvon over de Eat & Meet, een Halloweentocht, iets terugdoen voor de...

R-Newt Festival was aan [INTERVIEWS]

R-Newt Festival was aan [INTERVIEWS]

Eind juni organiseerden we in het Sterrenburgpark in Dordrecht R-Newt Festival. Was supertof! Hieronder lees je de ervaringen van Missac, Myrthe en Aleida, die aanwezig waren. Op 23 juni werd het Sterrenburgpark omgetoverd tot een festivalterrein waar je los kon gaan...