Team Levels over de samenwerking met NextUp

Afgelopen zomer draaide de Levels Music League het tweede seizoen van hun talentenjacht. Zes teams streden om de titel en zetten hierbij een zes-daags benefiet festival neer met de hulp van NextUp. Hieronder verteld team Levels over de samenwerking.

Waarom besloot je met jouw bedrijf of organisatie aan te sluiten bij Next Up?

De Levels Music League is een broedplaats voor talenten en heeft als doel om een infrastructuur te creëren waardoor muziek uiteindelijk wordt gezien als een sport. Talentontwikkeling staat hierbij centraal.

Levels zou Levels niet zijn als wij hier niet het maatschappelijke plaatje aan willen toevoegen. Wij willen onze artiesten pushen om boven hun zelf uit te stijgen en om te denken aan meerdere vormen van presentatie, performen en hoe je soortgelijke mensen moet inspireren. Dit willen wij doen door hen belangrijk te maken voor de maatschappij en hen te introduceren aan hun rol als rolmodel. Hier hebben wij Lola van Next Up voor benaderd en hebben samen met haar en Bas een plan gemaakt om een maatschappelijk aspect aan de Levels Music League te koppelen. De deelnemers deden als teams mee aan de Levels Music League, en vertegenwoordigden hierbij hun doelgroep, en hebben een 6-daags benefiet festival opgezet.

Kan je iets vertellen over het project/activiteit die jongeren bij jou konden uitvoeren?

‘Levels X Next Up Festival’. Het festival is in het leven geroepen om 6 dagen lang visueel en energiek de identiteit van onze doelgroepen te presenteren.

Wat is het verhaal van het punk publiek, hoe zit het met mental health bij de zogenaamde hippy hiphopcultuur, hoe rock en roll of juist hoe ‘straat’ is onze sound? Dit zijn allemaal vragen waar wij bij verschillende doelgroepen niet of juist wel hetzelfde antwoord kunnen krijgen, maar ten alle tijden vanuit een ander perspectief en belevingswereld.

In samenwerking met Next Up hebben de teams een 6-daags benefietfestival neergezet waarbij elk team 1 dag het festival organiseerde. Hierbij kozen de teams zelf een goed doel wat voor hen of hun doelgroep van belang was/ dicht bij het hart stond.

Kan je een mooie anekdote delen? Iets bijzonders dat je tijdens het traject hebt meegemaakt?

Achteraf hebben we van meerdere jongeren gehoord dat ze heel blij waren met de kans die ze kregen om ook dit aspect (het organiseren van een evenement) mee te krijgen en hoe ze zich kunnen inzetten voor mens en maatschappij maar ook op het vlak van persoonlijke ontwikkeling.

Bauski (Baue Brandwijk) vertelde ons dat, naast dat wij hem de tools gaven om zich op professioneel vlak te ontwikkelen, we hem ook echt verder hebben geholpen met zijn persoonlijke ontwikkeling. Dit gaat vooral om zelfvertrouwen, minder gespannen zijn en meer zelfkennis.

Doordat Gwindo (Gwinlenn Leito) de kans kreeg om voor het eerst zelf een event te organiseren heeft hij hierdoor ontdekt dat hij er goed in is en het ook erg leuk vindt. Hierdoor is hij ook samen met 1 van zijn teamleden uit team GOAT doorgegaan met het organiseren van feesten.

Wat vond je van de inzet van jongeren tijdens Next Up?

De jongeren hebben zich boven verwachting ingezet. Ze waren ontzettend creatief in het organiseren en uitvoeren van hun benefietfestivals. Naast dat de jongeren zichtbaar genoten van hun avond hebben wij ook enorm van hen genoten.

Heb je tips voor jongeren?

Dat er voor jongeren genoeg serieuze opties zijn om wat voor zichzelf te organiseren. Vaak lijkt het aan het begin veel werk of onhaalbaar maar het blijkt vaak dat dit wel meevalt. Wel is het zo dat er veel bureaucratische regeltjes aan vast kunnen zitten. Als men hier geen ervaring mee heeft kan dit helemaal moeilijk lijken. Ook in dit geval is het geen reden om je tegen te houden want de juiste begeleiding is er vaak om je verder te helpen. Vaak staat het personeel van diverse popcentra, zoals bijvoorbeeld de Kroepoek Fabriek in Vlaardingen, ook open om je hierin te ondersteunen en met je mee te denken over verschillende opties.

Meer nieuws:

Performance-avond Art-Gang X Next Up @ WORM Rotterdam

Performance-avond Art-Gang X Next Up @ WORM Rotterdam

De Art-Gang organiseert vanaf 29 november haar tweede expositie. Zo’n 15 jongeren laten in WORM (Boomgaardsstraat 71, Rotterdam) hun werk zien, van haakwerk tot tekeningen, muziek, video, digitaal werk en nog veel meer. De jongeren laten zien wat ze interesseert en...

Bij de GSA mag je zijn wie je bent

Bij de GSA mag je zijn wie je bent

In een ideale wereld moet je als leerling altijd kunnen zijn wie je bent, welke seksuele geaardheid of genderidentiteit je ook hebt. En geaccepteerd worden, zonder dat je je hoeft te schamen of verantwoorden. Of gepest/uitgesloten te worden. Helaas is de realiteit...

Meld je aan voor Goirle Bivak

Meld je aan voor Goirle Bivak

Welkom bij de Goirle Bivak! De Goirle Bivak is een initiatief vanuit Leandro, een Next Up-deelnemer uit Goirle. Wat is nu precies een Bivak? Een Bivak is een training gericht op defensie waarbij je leert functioneren, communiceren en opereren binnen jouw groepje. Waar...