Serve the City Tilburg

Looptijd: Schooljaar 2020/2021
Tilburg
Groep van actieve studenten van de universiteit van Tilburg die zich inzetten voor de stad. Dit gebeurt gedurende het schooljaar 2020/2021 en er wordt samen met deze groep meerdere activiteiten georganiseerd voor de kwetsbare doelgroepen.

Zo is er Serve the Kids waarin activiteiten worden organiseren voor kinderen: festival voor kinderen, een sport/speldag, een film- en bioscoopavond en corona activiteiten zoals bijvoorbeeld knutselopdrachten en challenges.

Tijdens Serve the Brave wordt er onder andere een gala voor verstandelijk beperkten en een evenement waarin pannenkoeken worden gebakken met mensen bij Villa Pardoes, een beautymiddag georganiseerd. Verder wordt er een rolstoelclinic georganiseerd om bewustwording voor fysiek beperkten te creëren.

Serve the Grey waarin er wekelijks met ouderen wordt gewandeld en daarnaast worden een silent disco en bandjesavonden georganiseerd. Studenten worden ook gekoppeld aan ouderen om een maatje te kunnen zijn en eenzaamheid tegen te gaan.

Serve the Homeless
Hiervoor worden er dingen georganiseerd voor mensen die geen vast thuis hebben: een pubquiz, sport/dans/creatieve middag, nieuwkomerdiner, citytour voor nieuwkomers.

Serve the Green
Er worden activiteiten georganiseerd rondom milieu en bewustwording: kledinginzameling waarmee niet alleen recycling maar een ander blij maken met nieuwe spullen centraal staat, samenwerking met voedselbank en het Vierde Geschenk voor activiteiten.

Tijdens alle activiteiten betrekken zij er andere studenten bij en motiveren zij die om zich ook in te zetten voor de stad.

Projectbegeleider vanuit R-Newt: Jolijn van Riet