Sam – Next Up Coach

Ik ben Sam Nieuwenhuijse, jongerenwerker bij R-Newt binnen het project Next Up! Heb je als jongeren een leuk idee voor een project of activiteit wat je graag voor een ander zou willen doen, dan kun je bij mij aankloppen en dan kijk ik met je mee hoe we dat kunnen waarmaken!

In de samenleving wordt tegenwoordig vaak gefocust op wat er niet kan in plaats van wat er wel kan. Ik kan me bij dit project richten op de talenten van jongeren en vooral op wat de jongere wél kan. Dit geeft mij veel energie om op deze manier aan de slag te gaan met jongeren. Door deze positieve insteek merk ik ook dat jongeren echt stappen kunnen maken in hun ontwikkeling.

Jongeren kunnen in een relatief korte periode iets moois betekenen voor zichzelf maar ook vooral de ander. Bij dit project staat het centraal dat je er zelf iets van leert en hiermee iets kunt betekenen voor de ander. Dit vind ik een heel mooi uitgangspunt van het project.