De Next Up-ervaring van Jeroen

Jeroen uit Tilburg deed mee met Next Up. Hij organiseerde het project ‘Held van je Eigen Verhaal’. Wat hij daarvan vond en geleerd heeft, lees je hieronder.
Waarom besloot je mee te doen met Next Up?

“Steeds meer dingen die ik begon te doen in Tilburg merkte ik op dat Next Up vaak was betrokken met diverse ondernemingen en/of activiteiten. Ik kwam als kind zijnde vaak bij Freezone in Tilburg-Zuid en daar ben ik in contact gekomen met één van de coaches van Next-Up. Ik ben drie keer onafhankelijk in aanraking gekomen met R-Newt | Next-Up. De eerste twee keren door middel van muziek en de derde keer door mijn begeleider van de dagbegeleiding.”

Kan je iets vertellen over het project/activiteit dat je hebt uitgevoerd of nog steeds uitvoert?

“Ik onderneem veel voor Held van je Eigen Verhaal. Het project is nu afgerond maar wij gaan door met het opzetten om iets te doen voor een ander. Ik neem de rol aan als storyteller omdat ik vol fantasieën zit en erg bombastisch kan zijn. Dit bevordert het presenteren.”

Kan je een mooie anekdote delen? Iets bijzonders dat je tijdens het traject hebt meegemaakt?
“Held van je Eigen Verhaal heeft mij onbewust na laten denken over mijzelf. Bijvoorbeeld over bepaalde dingen die herhaaldelijk goed zijn gegaan bij mij, hier konden wij een koppeling in vinden voor de prestaties voor mijn character. Via spelende wijs kom je meer te weten over jezelf en dat is de kracht van dit project. Ik heb nog geen traject gevolgd waar ik zo moeiteloos bewust ben geworden van mijn zelfreflectie. Ik heb de deelnemers van Held van je Eigen Verhaal in recordtempo leren kennen. We werden goed aangemoedigd om dingen over onszelf te vertellen, kregen wij het gevoel dat we elkaar kende. Ik heb mijn persoonlijke ontwikkeling en sociale vaardigheden kunnen verbeteren. Sinds kinds af aan droomde ik al van om te wonen in de series die ik keek en ondanks dat ik nu allang geen kind meer ben, heb ik er voor het eerst het gevoel dat ik er daadwerkelijk ben. Dankzij Held van je Eigen Verhaal.”
Wat vind je het leukst aan Next Up?

“De toegankelijkheid. Ik wist vanaf mijn 15e / 16e jaar dat R-Newt | Next-Up bestond en sindsdien heb ik toenadering gezocht. Ook komt er veel netwerk bij kijken. Wel gebeurd dit meer op de werkvloer aangezien ik verder ben geholpen door te praten en daarna ben ik doorverwezen om te netwerken met andere coaches. Het is fijn om goede gesprekken te kunnen voeren met mensen die goed in hun begeleidersrol zitten.”

Wat heb je geleerd van Next Up?
“Ik heb een hoop over muziek geleerd. Ik ga waarschijnlijk binnenkort veel leren over video’s. Ik heb indirect ook veel kunnen over psychologie vanwege Held van je Eigen Verhaal met de koppeling naar persoonlijke ontwikkeling.”
Wat wil je na Next Up gaan doen?
“Ik heb een heel duidelijk beeld over het laatste wat ik wil bereiken. Dat is een lead story board bij een animatie bedrijf bijvoorbeeld inspreken van series of een verhaal in elkaar zetten.”
Heb je tips voor jongeren?

“Liever op je bek gegaan dan iets niet gedaan hebben. Het leven is zoveel beter als je het WEL doet. Liever spijt van iets hebben dat je hebt gedaan dan iets niet gedaan kunnen hebben. Zoveel mogelijk proberen en leren van de fouten die je maakt. Het leven is niet perfect.”

Meer nieuws:

Pitch Night 7

Pitch Night 7

PitchNight#7 We blikken nog even terug op die geweldige Pitch Night van 10 november! Het was een supertoffe avond waarop 10 jongeren in de grote zaal van De Nieuwe Vorst hun idee gingen pitchen om zo een geldbedrag te winnen. Het gewonnen geldbedrag wordt gebruikt om...

De Next Up-ervaring van Daniel (Held van je eigen Verhaal)

De Next Up-ervaring van Daniel (Held van je eigen Verhaal)

Daniel deed mee met het project 'Held van je eigen Verhaal' en heeft daar vooral zichzelf heel goed leren kennen. Ook bouwde hij een sterke band op met andere jongeren, wat Next Up voor hem een groot succes maakte! Lees hieronder Daniels succesverhaal. Kan je een...

De Next Up-ervaring van Ciss (Tilburg Castle)

De Next Up-ervaring van Ciss (Tilburg Castle)

Ciss wilde met zijn Next Up-project mensen weer in beweging krijgen. Maar niet op een manier die al eerder gedaan was. Nee, het moest iets nieuws zijn. Zo gezegd, zo gedaan. In september vond Tilburg Castle plaats in het Spoorpark, een Aziatische sportdag met...