De Next Up-ervaring van Jeroen

Jeroen uit Tilburg deed mee met Next Up. Hij organiseerde het project ‘Held van je Eigen Verhaal’. Wat hij daarvan vond en geleerd heeft, lees je hieronder.
Waarom besloot je mee te doen met Next Up?

“Steeds meer dingen die ik begon te doen in Tilburg merkte ik op dat Next Up vaak was betrokken met diverse ondernemingen en/of activiteiten. Ik kwam als kind zijnde vaak bij Freezone in Tilburg-Zuid en daar ben ik in contact gekomen met één van de coaches van Next-Up. Ik ben drie keer onafhankelijk in aanraking gekomen met R-Newt | Next-Up. De eerste twee keren door middel van muziek en de derde keer door mijn begeleider van de dagbegeleiding.”

Kan je iets vertellen over het project/activiteit dat je hebt uitgevoerd of nog steeds uitvoert?

“Ik onderneem veel voor Held van je Eigen Verhaal. Het project is nu afgerond maar wij gaan door met het opzetten om iets te doen voor een ander. Ik neem de rol aan als storyteller omdat ik vol fantasieën zit en erg bombastisch kan zijn. Dit bevordert het presenteren.”

Kan je een mooie anekdote delen? Iets bijzonders dat je tijdens het traject hebt meegemaakt?
“Held van je Eigen Verhaal heeft mij onbewust na laten denken over mijzelf. Bijvoorbeeld over bepaalde dingen die herhaaldelijk goed zijn gegaan bij mij, hier konden wij een koppeling in vinden voor de prestaties voor mijn character. Via spelende wijs kom je meer te weten over jezelf en dat is de kracht van dit project. Ik heb nog geen traject gevolgd waar ik zo moeiteloos bewust ben geworden van mijn zelfreflectie. Ik heb de deelnemers van Held van je Eigen Verhaal in recordtempo leren kennen. We werden goed aangemoedigd om dingen over onszelf te vertellen, kregen wij het gevoel dat we elkaar kende. Ik heb mijn persoonlijke ontwikkeling en sociale vaardigheden kunnen verbeteren. Sinds kinds af aan droomde ik al van om te wonen in de series die ik keek en ondanks dat ik nu allang geen kind meer ben, heb ik er voor het eerst het gevoel dat ik er daadwerkelijk ben. Dankzij Held van je Eigen Verhaal.”
Wat vind je het leukst aan Next Up?

“De toegankelijkheid. Ik wist vanaf mijn 15e / 16e jaar dat R-Newt | Next-Up bestond en sindsdien heb ik toenadering gezocht. Ook komt er veel netwerk bij kijken. Wel gebeurd dit meer op de werkvloer aangezien ik verder ben geholpen door te praten en daarna ben ik doorverwezen om te netwerken met andere coaches. Het is fijn om goede gesprekken te kunnen voeren met mensen die goed in hun begeleidersrol zitten.”

Wat heb je geleerd van Next Up?
“Ik heb een hoop over muziek geleerd. Ik ga waarschijnlijk binnenkort veel leren over video’s. Ik heb indirect ook veel kunnen over psychologie vanwege Held van je Eigen Verhaal met de koppeling naar persoonlijke ontwikkeling.”
Wat wil je na Next Up gaan doen?
“Ik heb een heel duidelijk beeld over het laatste wat ik wil bereiken. Dat is een lead story board bij een animatie bedrijf bijvoorbeeld inspreken van series of een verhaal in elkaar zetten.”
Heb je tips voor jongeren?

“Liever op je bek gegaan dan iets niet gedaan hebben. Het leven is zoveel beter als je het WEL doet. Liever spijt van iets hebben dat je hebt gedaan dan iets niet gedaan kunnen hebben. Zoveel mogelijk proberen en leren van de fouten die je maakt. Het leven is niet perfect.”

Meer nieuws:

De Next Up-ervaring van Lisa

De Next Up-ervaring van Lisa

Lisa uit Berkel-Enschot deed mee met Next Up en heeft daardoor leren plannen en organiseren. Ze heeft een toffe tijd gehad, veel opgestoken én iets leuks voor anderen georganiseerd. Hoe Next Up haar is bevallen, lees je hieronder. Waarom besloot je mee te doen met...

Ezgi en Sarina namen podcastserie Schoolziek op

Ezgi en Sarina namen podcastserie Schoolziek op

Ja, ook dat is Next Up: een podcast maken! Ezgi Oskan en Sarina van der Veer (16 jaar) van het Stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht wilden als Next Up-project graag een podcast opnemen waarmee ze anderen zouden kunnen helpen. De meiden: "Over school praten leek ons...

Winnaars Pitch Night #6 bekend

Winnaars Pitch Night #6 bekend

Photo throwback van de Pitch Night vorige week! Wat een toffe en inspirerende avond was het. Zoveel energie, zoveel goede ideeën! De jury had het moeilijk, maar uiteindelijk waren dit de gelukkige winnaars: ? 1000 euro voor Max - Podcast samen uit de kast ? 750 euro...