Over Next Up

VAN EEN HIPHOPFESTIVAL ORGANISEREN TOT EEN ESCAPE ROOM MAKEN. EN VAN MEEWERKEN AAN EEN
VOORLICHTINGSAVOND OVER LOVERBOYS TOT E-SPORTSTOERNOOIEN. NEXT UP BIEDT JE DE KANS JOUW INITIATIEF UIT TE VOEREN, MET COACHING ÉN EEN BUDGET VANUIT R-NEWT. BINNEN NEXT UP WERK JE AAN JEZELF EN AAN
JE TOEKOMST, TERWIJL JE TEGELIJKERTIJD IETS VOOR EEN ANDER DOET.

JOUW PERSOONLIJKE AMBITIES EN DRIJFVEREN STAAN IN DIT PROGRAMMA CENTRAAL. OF JE NU 14 JAAR BENT EN OP DE MIDDELBARE ZIT, OF 27 EN KLAAR MET SCHOOLNEXT UP IS ER VOOR JE EN GAAT SAMEN MET JOU (EN ANDERE JONGEREN!) HET AVONTUUR AAN. MELD JE NU AAN!

NEXT UP POSITIVE PROJECTS!

We willen samen met jou een sterke samenleving creëren waar mensen rekening houden met elkaar. Als dit je aanspreekt, doe dan mee aan NEXT UP! Zo help je gelijk ook anderen om actief mee te kunnen doen aan de samenleving. Daar wordt iedereen dus sterker van. Wat is jouw talent waarmee je een ander kunt helpen? Weet je dat nog niet, dan komen we daar samen achter via onderstaand schema.

In het aanmeldformulier vul je in wat ervoor nodig is om jouw project te laten slagen. Als je daarna enthousiast bent, kun je meedoen aan NEXT UP.

Wat je daarvoor moet doen, lees je op deze pagina.

PASPOORT & BADGES

Omdat we erkenning willen geven aan de ontwikkeling die jij doormaakt, hebben we een paspoort ontwikkeld. Eentje zonder foto, watermerken of stempels. Wat er wel in komt is wie je bent, wat je gedaan hebt en welke skills je ontwikkeld hebt. Dit wordt gewaardeerd met Open Badges. De criteria voor de badges maakt R-Newt samen met het onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Hierdoor worden badges herkend en zijn ze waardevol bij tal van organisaties. We hebben de badges doorontwikkeld vanuit eerdere pilots met badges (o.a. bij onze proeftuin MDT). We weten dus uit praktijk dat dit aansluit bij de leefwereld en motivatie van jongeren. Middels de badges en het paspoort wordt de groei die jij doormaakt inzichtelijk gemaakt en ontwikkel jij een skills- based visitekaartje dat je aan toekomstige werkgevers of school kunt laten zien.

IK WIL DEELNEMEN, MAAR IK HEB NOG VRAGEN

Wil je meedoen maar heb je nog vragen? Laat het ons weten via Facebook (next up) of Instagram (@next.upstories). Stuur ons daar een berichtje en wij nemen contact met je op. Ook kun je een bericht achterlaten via onze contact pagina.

DISCOVER YOURSELF, DEVELOP YOURSELF EN DO IT YOURSELF

In iedere route leer je door je in te zetten voor de maatschappij. Welke route jij ook kiest, je persoonlijke motivatie en droom zijn hierin altijd leidend. Wanneer je dit nog niet weet, denken we graag met je mee en maken we samen de keuze welke vorm MDT bij jou past. Met begeleiding op maat helpen wij, via de 3 verschillende routes, je in kaart te brengen wie je bent, wat je drijft en wat je wilt bereiken.

Weet jij nog niet zo goed wat je leuk vindt? In het programma Discover Yourself ontdek jij in twaalf weken waar je talenten liggen. Niet door lange gesprekken of invuloefeningen, maar door te doen! Samen gaan we in de verschillende sectoren, zoals horeca, natuur & milieu en sociaal werk, aan de slag. Je krijgt trainingen en gaat met een groep aan de slag om je vaardigheden voor de maatschappij in te zetten. Zo krijg jij een inkijkje in wat het werk in verschillende sectoren inhoudt. In de regio’s Drechtsteden en Hart van Brabant zijn we bezig om het leeraanbod buiten school met elkaar te verbinden. Jongeren en organisaties kunnen op het platform City of Learning snel zien welk leeraanbod er in hun gemeente is. Je kunt hierbij zoeken op vaardigheden die je wilt ontwikkelen, de baan of studie die je graag wilt en de locatie waar je iets wilt doen.

Zie jij je toekomst al helemaal voor je? In dit programma ontwikkel je in twaalf weken de vaardigheden die nodig zijn voor een specifiek beroep. We werken aan je beroepsgerichte vaardigheden en aan je ‘life skills’. Vanaf dag 1 leer je door te doen in de praktijk en ben je bezig met het beroep van je dromen. Dat leren doe je niet alleen; we zorgen voor een specialist uit het vakgebied die je de fijne kneepjes bijbrengt. Ook zorgen we dat deze expert een rolmodel is; hij of zij weet waar je als jongere tegenaan kunt lopen en is een aansprekend voorbeeld. Daarnaast helpt onze jongerenwerker je met life skills en zorgt dat jullie zoveel mogelijk van elkaar leren. In welk beroep word jij een pro?

Wil jij vooral lekker aan de slag? Heb je een tof idee dat je waar wilt maken? Of wil je graag iets organiseren? Sluit je aan bij het programma Do It Yourself! In kleine groepen gaan jullie aan de slag met het waarmaken van je idee. Soms doe je dat samen met anderen. Andere keren help je elkaar verder door het delen van je kennis, ervaring en netwerk. Natuurlijk hoef je dat niet alleen te doen. Onze coaches helpen je met het maken van een plan, het zoeken van financiering en je mag gebruik maken van ons netwerk. Zo kom je makkelijk binnen bij poppodia, de media of de bibliotheek natuurlijk. Of het nu een game-night voor eenzame jongeren, wandelen met ouderen of een showcase van talent is, alles kan! Welk idee maak jij waar? Let’s do it, together.