De Next Up-ervaring van Matt

Waarom besloot je mee te doen met Next Up?
Ik had al eerder van Next Up gehoord en het leek mij ontzettend leuk om aan een traject van Next Up mee te doen. Jongerenwerkers Leroy en Olton gaven mij informatie over het project All You Need Is Music. Leroy kwam ik tegen in Zuid en Olton op school.

Kan je iets vertellen over het project/activiteit dat je hebt uitgevoerd?
Ik heb een rap gemaakt tijdens het project van All You Need Is Music. Jongerenwerkers Rody en Olmer hebben mij tijdens het proces heel goed geholpen, Zij wisten precies waar ik tegen aan liep met het schrijven van een rap. Tijdens het project heb ik geleerd welke muziekstijlen er zijn en hoe ik zelf rap op de beat kan plaatsen.

Kan je een mooie anekdote delen? Heb je iets bijzonders of speciaals meegemaakt tijdens Next Up?
Het optreden is mij bijgebleven. Het was ontzettend spannend en doodeng. Toch heb ik het gedaan en daar ben ik ontzettend trots op. De mensen in de zaal herkenden zich in mijn rap en dat gaf een fijn gevoel.

Wat vind je het leukst aan Next Up?
Ik vind het tof dat Next Up projecten opzet in het teken van muziek. Je kan op een laagdrempelige manier de kennis van muziek verbreden en je krijgt coaching daarin.

Wat heb je geleerd van Next Up?
Ik heb geleerd om op de teksten te letten in mijn rap en hoe je in een goede volgorde de tekst kan schrijven met een beat.

Wat wil je na Next Up gaan doen?
Met R-Newt bezig blijven in de studio en als er weer een workshop, cursus of traject rondom muziek komt, dan wil ik graag weer meedoen.

Heb je tips voor jongeren?
Ga naar iemand van R-Newt toe en bespreek wat jij graag wilt doen, want mij heeft het heel erg geholpen.

 

Meer nieuws:

Meld je aan voor Goirle Bivak

Meld je aan voor Goirle Bivak

Welkom bij de Goirle Bivak! De Goirle Bivak is een initiatief vanuit Leandro, een Next Up-deelnemer uit Goirle. Wat is nu precies een Bivak? Een Bivak is een training gericht op defensie waarbij je leert functioneren, communiceren en opereren binnen jouw groepje. Waar...

Yvon doet mee aan Vind je Maat

Yvon doet mee aan Vind je Maat

Yvon doet mee aan Vind je Maat! Een project van Next Up bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar om meer sociaal contact te leggen en samen vette activiteiten te organiseren. Wij spraken met Yvon over de Eat & Meet, een Halloweentocht, iets terugdoen voor de...

R-Newt Festival was aan [INTERVIEWS]

R-Newt Festival was aan [INTERVIEWS]

Eind juni organiseerden we in het Sterrenburgpark in Dordrecht R-Newt Festival. Was supertof! Hieronder lees je de ervaringen van Missac, Myrthe en Aleida, die aanwezig waren. Op 23 juni werd het Sterrenburgpark omgetoverd tot een festivalterrein waar je los kon gaan...