De Next Up-ervaring van Matt

Waarom besloot je mee te doen met Next Up?
Ik had al eerder van Next Up gehoord en het leek mij ontzettend leuk om aan een traject van Next Up mee te doen. Jongerenwerkers Leroy en Olton gaven mij informatie over het project All You Need Is Music. Leroy kwam ik tegen in Zuid en Olton op school.

Kan je iets vertellen over het project/activiteit dat je hebt uitgevoerd?
Ik heb een rap gemaakt tijdens het project van All You Need Is Music. Jongerenwerkers Rody en Olmer hebben mij tijdens het proces heel goed geholpen, Zij wisten precies waar ik tegen aan liep met het schrijven van een rap. Tijdens het project heb ik geleerd welke muziekstijlen er zijn en hoe ik zelf rap op de beat kan plaatsen.

Kan je een mooie anekdote delen? Heb je iets bijzonders of speciaals meegemaakt tijdens Next Up?
Het optreden is mij bijgebleven. Het was ontzettend spannend en doodeng. Toch heb ik het gedaan en daar ben ik ontzettend trots op. De mensen in de zaal herkenden zich in mijn rap en dat gaf een fijn gevoel.

Wat vind je het leukst aan Next Up?
Ik vind het tof dat Next Up projecten opzet in het teken van muziek. Je kan op een laagdrempelige manier de kennis van muziek verbreden en je krijgt coaching daarin.

Wat heb je geleerd van Next Up?
Ik heb geleerd om op de teksten te letten in mijn rap en hoe je in een goede volgorde de tekst kan schrijven met een beat.

Wat wil je na Next Up gaan doen?
Met R-Newt bezig blijven in de studio en als er weer een workshop, cursus of traject rondom muziek komt, dan wil ik graag weer meedoen.

Heb je tips voor jongeren?
Ga naar iemand van R-Newt toe en bespreek wat jij graag wilt doen, want mij heeft het heel erg geholpen.

 

Meer nieuws:

Met de Mamasita’s maak je een ontdekkingsreis naar jezelf

Met de Mamasita’s maak je een ontdekkingsreis naar jezelf

Om de week komen de jonge vrouwen van de multiculturele vrouwengroep Mamasitas op woensdag samen in V39, het thuishonk van jongerenwerk R-Newt Tilburg, waar ze aan de slag gaan om hun eigen verhaal om te zetten in een creatieve vorm: van spoken word tot een...

Maak jouw idee waar deze zomer

Maak jouw idee waar deze zomer

Het is zomer! Wat ga jij deze vakantie doen? Een zomerpodcast opnemen, een voetbaltoernooi voor jongeren die niet op vakantie gaan organiseren of lijkt een buurt-BBQ je leuk? Met Next Up hoef je niet stil te zitten én doe je iets goeds voor een ander. Draag deze zomer...

Leerlingen Beatrix College fietsen berg op voor Make-A-Wish

Leerlingen Beatrix College fietsen berg op voor Make-A-Wish

Demi, Valerie, Freek, Finn en Jonas (allen 17 jaar) organiseren samen met Next Up een crowdfundingactie om geld in te zamelen voor stichting Make-A-Wish. In september willen zij samen met medeleerlingen en docenten naar Frankrijk afreizen om daar zoveel mogelijk geld...