De Next Up-ervaring van Matt

Waarom besloot je mee te doen met Next Up?
Ik had al eerder van Next Up gehoord en het leek mij ontzettend leuk om aan een traject van Next Up mee te doen. Jongerenwerkers Leroy en Olton gaven mij informatie over het project All You Need Is Music. Leroy kwam ik tegen in Zuid en Olton op school.

Kan je iets vertellen over het project/activiteit dat je hebt uitgevoerd?
Ik heb een rap gemaakt tijdens het project van All You Need Is Music. Jongerenwerkers Rody en Olmer hebben mij tijdens het proces heel goed geholpen, Zij wisten precies waar ik tegen aan liep met het schrijven van een rap. Tijdens het project heb ik geleerd welke muziekstijlen er zijn en hoe ik zelf rap op de beat kan plaatsen.

Kan je een mooie anekdote delen? Heb je iets bijzonders of speciaals meegemaakt tijdens Next Up?
Het optreden is mij bijgebleven. Het was ontzettend spannend en doodeng. Toch heb ik het gedaan en daar ben ik ontzettend trots op. De mensen in de zaal herkenden zich in mijn rap en dat gaf een fijn gevoel.

Wat vind je het leukst aan Next Up?
Ik vind het tof dat Next Up projecten opzet in het teken van muziek. Je kan op een laagdrempelige manier de kennis van muziek verbreden en je krijgt coaching daarin.

Wat heb je geleerd van Next Up?
Ik heb geleerd om op de teksten te letten in mijn rap en hoe je in een goede volgorde de tekst kan schrijven met een beat.

Wat wil je na Next Up gaan doen?
Met R-Newt bezig blijven in de studio en als er weer een workshop, cursus of traject rondom muziek komt, dan wil ik graag weer meedoen.

Heb je tips voor jongeren?
Ga naar iemand van R-Newt toe en bespreek wat jij graag wilt doen, want mij heeft het heel erg geholpen.

 

Meer nieuws:

Pitch Night 7

Pitch Night 7

PitchNight#7 We blikken nog even terug op die geweldige Pitch Night van 10 november! Het was een supertoffe avond waarop 10 jongeren in de grote zaal van De Nieuwe Vorst hun idee gingen pitchen om zo een geldbedrag te winnen. Het gewonnen geldbedrag wordt gebruikt om...

De Next Up-ervaring van Daniel (Held van je eigen Verhaal)

De Next Up-ervaring van Daniel (Held van je eigen Verhaal)

Daniel deed mee met het project 'Held van je eigen Verhaal' en heeft daar vooral zichzelf heel goed leren kennen. Ook bouwde hij een sterke band op met andere jongeren, wat Next Up voor hem een groot succes maakte! Lees hieronder Daniels succesverhaal. Kan je een...

De Next Up-ervaring van Ciss (Tilburg Castle)

De Next Up-ervaring van Ciss (Tilburg Castle)

Ciss wilde met zijn Next Up-project mensen weer in beweging krijgen. Maar niet op een manier die al eerder gedaan was. Nee, het moest iets nieuws zijn. Zo gezegd, zo gedaan. In september vond Tilburg Castle plaats in het Spoorpark, een Aziatische sportdag met...