De Next Up-ervaring van Tim (The Next Gem)

Tim Dubbeldam deed mee aan het eerste seizoen van ons project The Next Gem. Door Next Up heeft hij minder last van faalangst en heeft hij nieuwe motivatie gevonden muziek te maken. Trots op Tim!

Waarom besloot je mee te doen met Next Up?

“Ik kwam er via Instagram achter dat er een nieuwe plek was voor (nieuwe) hiphopartiesten waar zij hun talenten kunnen delen met een wat groter publiek. Vanuit hier heb ik vervolgens meer connecties kunnen maken naar andere projecten van Next Up, maar ook daarbuiten.”

Kan je iets vertellen over het project waar je aan mee hebt gedaan?

“Ik heb meegedaan aan het eerste seizoen van The Next Gem. Dit was een online HipHop-competitie waarin verschillende rappers, aan de hand van voorrondes en een optreden, streden tegen elkaar voor de titel the Next Gem.”

Kan je een mooie anekdote delen? Iets bijzonders dat je tijdens het traject hebt meegemaakt?

“Ik heb zelf vaak geworsteld met onzekerheid waar het voor een groot deel terugviel op faalangst. Voordat ik meedeed aan The Next Gem zat ik in een wat mindere fase waardoor ik er meer last van had. Mede door het project van Next Up kreeg ik meer vertrouwen in de dingen die ik deed en heeft het er vooral voor gezorgd dat ik weer motivatie had voor bijvoorbeeld muziek maken of om mij op een andere manier, creatief te uiten.”

Wat vind je het leukst aan Next Up?

“Het leukst aan Next Up vind ik de open sfeer. Alles kan en alles mag zolang het maar verantwoord is. Verder heeft Next Up ervoor gezorgd dat ik veel nieuwe (en natuurlijk lieve) mensen heb mogen ontmoeten die jou allemaal weer een stapje dichter bij je doel willen en kunnen brengen.”

Wat heb je geleerd van Next Up?

“Next Up heeft mij vooral geleerd plezier te hebben in de dingen die je doet, in plaats van alleen iets doen voor de prestatie. Ook heb ik geleerd dat er heel veel mensen zijn die je verder kunnen brengen en die een steentje kunnen bijdragen aan jouw doel door middel van een connectie, een optreden of feedback.”

Wat wil je na Next Up gaan doen?

“Na Next Up wil ik mij graag verder blijven ontwikkelen in muziek en wil ik vooral nog veel mensen ontmoeten waarmee ik samen kan gaan werken.”

Heb je tips voor jongeren?

“Pak alle kansen die je kan pakken. Next Up heeft voor mij veel kunnen betekenen en vele netwerken kunnen bieden, die vervolgens jou weer nieuwe connecties kunnen geven.”

Meer nieuws:

Pitch Night 7

Pitch Night 7

PitchNight#7 We blikken nog even terug op die geweldige Pitch Night van 10 november! Het was een supertoffe avond waarop 10 jongeren in de grote zaal van De Nieuwe Vorst hun idee gingen pitchen om zo een geldbedrag te winnen. Het gewonnen geldbedrag wordt gebruikt om...

De Next Up-ervaring van Daniel (Held van je eigen Verhaal)

De Next Up-ervaring van Daniel (Held van je eigen Verhaal)

Daniel deed mee met het project 'Held van je eigen Verhaal' en heeft daar vooral zichzelf heel goed leren kennen. Ook bouwde hij een sterke band op met andere jongeren, wat Next Up voor hem een groot succes maakte! Lees hieronder Daniels succesverhaal. Kan je een...

De Next Up-ervaring van Ciss (Tilburg Castle)

De Next Up-ervaring van Ciss (Tilburg Castle)

Ciss wilde met zijn Next Up-project mensen weer in beweging krijgen. Maar niet op een manier die al eerder gedaan was. Nee, het moest iets nieuws zijn. Zo gezegd, zo gedaan. In september vond Tilburg Castle plaats in het Spoorpark, een Aziatische sportdag met...