De spelletjesdag van Dalton OVK ❤️ Next Up

Hey! Wij zijn Ashley, Niels, Merel, Morris, Pieter en Max en wij hebben in samenwerking met Next Up een gave spelletjesdag georganiseerd voor ruim 250 leerlingen. Hieronder lees je hoe teamlid Max het project Dalton OVK <3 Next Up heeft beleefd.

Kan je iets vertellen over het project/activiteit dat jullie hebben uitgevoerd of nog steeds uitvoeren? En waarom jullie voor dit project hebben gekozen?

“Als vervanging van onze maatschappelijke stage hebben we deelgenomen aan Dalton OVK <3 Next Up. Hierbij hebben we gebrainstormd over ideeën waarbij je iets doet voor een ander en kwamen er eigenlijk al gelijk een paar dingen naar voren. We wilden iets leuks organiseren voor een groep die het de afgelopen tijd lastig heeft gehad. Onze doelgroep was eerst een basisschool of mensen met een beperking. Dit was erg lastig te regelen vanwege COVID-19, het gescheiden houden van groepen en een instantie vinden die bereid was om überhaupt aan zoiets mee te doen. Door deze omstandigheden, een proefwerkweek en een vakantie kwam de deadline van Dalton OVK <3 Next Up daarom snel in zicht.

We hebben daarom besloten om onze plannen volledig om te gooien en een spelletjesdag te organiseren voor leerlingen van onze school. In één week werden meerdere verhuurders gebeld, onze activiteitencoördinator van school geraadpleegd, een terrein geregeld en elk spel zorgvuldig uitgedacht.

Op woensdag 12 mei hebben wij vanaf half negen tot half vijf ruim 250 leerlingen een leuke dag bezorgd en onze maatschappelijke stage alsnog fantastisch afgerond. Het zien van de blije gezichten was alle moeite zeker waard.”

Wat vind je het leukst aan Next Up?

“Persoonlijk had ik nooit gedacht een kans als deze te kunnen krijgen. Ik heb het organiseren van projecten altijd al leuk gevonden, maar te kunnen werken met zo’n team en budget was voor mij een droom die uitkwam.”

Wat heb je geleerd van Next Up?

“Het organiseren van iets als dit komt veel bij kijken. Ik heb zelf bijvoorbeeld nooit eerder stilgestaan bij wie EHBO heeft, en wie aansprakelijk is mocht er iets fout gaan. Daarnaast is plannen de basis van een geslaagd project. Anderhalve week van te voren je project uit de grond stampen, is echt een no-go.”

Wat wil je na Next Up gaan doen?

“Mijn toekomstplannen zijn niet zwaar beïnvloed door Next Up. Wel weet ik zeker dat ik nooit soortgelijke avonturen uit de weg zal gaan. Het geeft voldoening om een project goed uit te kunnen voeren, dus wellicht heeft het toch meer invloed gehad om mijn toekomst dan ik dacht.”

Meer nieuws:

23 juni R-Newt Festival Dordrecht

23 juni R-Newt Festival Dordrecht

Op vrijdag 23 juni van 14.00 tot 18.00 uur is het Sterrenburgpark de plek om je talenten te showen, te leren rappen of kickboksen of een beautyworkshop te volgen. Voor alle Dordtse jongeren organiseert jongerenwerk R-Newt in samenwerking met Next Up het R-Newt...

Next Up x Odulphuslyceum

Next Up x Odulphuslyceum

In april sloten zo'n 60 leerlingen van het Odulphuslyceum Tilburg hun maatschappelijke diensttijd af. In een periode van ongeveer zes maanden kregen de leerlingen van 5 VWO de kans om met hun talent aan de slag te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten en iets voor de...

Pitch Night 7

Pitch Night 7

PitchNight#7 We blikken nog even terug op die geweldige Pitch Night van 10 november! Het was een supertoffe avond waarop 10 jongeren in de grote zaal van De Nieuwe Vorst hun idee gingen pitchen om zo een geldbedrag te winnen. Het gewonnen geldbedrag wordt gebruikt om...