De spelletjesdag van Dalton OVK ❤️ Next Up

Hey! Wij zijn Ashley, Niels, Merel, Morris, Pieter en Max en wij hebben in samenwerking met Next Up een gave spelletjesdag georganiseerd voor ruim 250 leerlingen. Hieronder lees je hoe teamlid Max het project Dalton OVK <3 Next Up heeft beleefd.

Kan je iets vertellen over het project/activiteit dat jullie hebben uitgevoerd of nog steeds uitvoeren? En waarom jullie voor dit project hebben gekozen?

“Als vervanging van onze maatschappelijke stage hebben we deelgenomen aan Dalton OVK <3 Next Up. Hierbij hebben we gebrainstormd over ideeën waarbij je iets doet voor een ander en kwamen er eigenlijk al gelijk een paar dingen naar voren. We wilden iets leuks organiseren voor een groep die het de afgelopen tijd lastig heeft gehad. Onze doelgroep was eerst een basisschool of mensen met een beperking. Dit was erg lastig te regelen vanwege COVID-19, het gescheiden houden van groepen en een instantie vinden die bereid was om überhaupt aan zoiets mee te doen. Door deze omstandigheden, een proefwerkweek en een vakantie kwam de deadline van Dalton OVK <3 Next Up daarom snel in zicht.

We hebben daarom besloten om onze plannen volledig om te gooien en een spelletjesdag te organiseren voor leerlingen van onze school. In één week werden meerdere verhuurders gebeld, onze activiteitencoördinator van school geraadpleegd, een terrein geregeld en elk spel zorgvuldig uitgedacht.

Op woensdag 12 mei hebben wij vanaf half negen tot half vijf ruim 250 leerlingen een leuke dag bezorgd en onze maatschappelijke stage alsnog fantastisch afgerond. Het zien van de blije gezichten was alle moeite zeker waard.”

Wat vind je het leukst aan Next Up?

“Persoonlijk had ik nooit gedacht een kans als deze te kunnen krijgen. Ik heb het organiseren van projecten altijd al leuk gevonden, maar te kunnen werken met zo’n team en budget was voor mij een droom die uitkwam.”

Wat heb je geleerd van Next Up?

“Het organiseren van iets als dit komt veel bij kijken. Ik heb zelf bijvoorbeeld nooit eerder stilgestaan bij wie EHBO heeft, en wie aansprakelijk is mocht er iets fout gaan. Daarnaast is plannen de basis van een geslaagd project. Anderhalve week van te voren je project uit de grond stampen, is echt een no-go.”

Wat wil je na Next Up gaan doen?

“Mijn toekomstplannen zijn niet zwaar beïnvloed door Next Up. Wel weet ik zeker dat ik nooit soortgelijke avonturen uit de weg zal gaan. Het geeft voldoening om een project goed uit te kunnen voeren, dus wellicht heeft het toch meer invloed gehad om mijn toekomst dan ik dacht.”

Meer nieuws:

De Next Up-ervaring van Jeroen

De Next Up-ervaring van Jeroen

Jeroen uit Tilburg deed mee met Next Up. Hij organiseerde het project 'Held van je Eigen Verhaal'. Wat hij daarvan vond en geleerd heeft, lees je hieronder. Waarom besloot je mee te doen met Next Up? "Steeds meer dingen die ik begon te doen in Tilburg merkte ik op dat...

De Next Up-ervaring van Lisa

De Next Up-ervaring van Lisa

Lisa uit Berkel-Enschot deed mee met Next Up en heeft daardoor leren plannen en organiseren. Ze heeft een toffe tijd gehad, veel opgestoken én iets leuks voor anderen georganiseerd. Hoe Next Up haar is bevallen, lees je hieronder. Waarom besloot je mee te doen met...

Ezgi en Sarina namen podcastserie Schoolziek op

Ezgi en Sarina namen podcastserie Schoolziek op

Ja, ook dat is Next Up: een podcast maken! Ezgi Oskan en Sarina van der Veer (16 jaar) van het Stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht wilden als Next Up-project graag een podcast opnemen waarmee ze anderen zouden kunnen helpen. De meiden: "Over school praten leek ons...