De spelletjesdag van Dalton OVK ❤️ Next Up

Hey! Wij zijn Ashley, Niels, Merel, Morris, Pieter en Max en wij hebben in samenwerking met Next Up een gave spelletjesdag georganiseerd voor ruim 250 leerlingen. Hieronder lees je hoe teamlid Max het project Dalton OVK <3 Next Up heeft beleefd.

Kan je iets vertellen over het project/activiteit dat jullie hebben uitgevoerd of nog steeds uitvoeren? En waarom jullie voor dit project hebben gekozen?

“Als vervanging van onze maatschappelijke stage hebben we deelgenomen aan Dalton OVK <3 Next Up. Hierbij hebben we gebrainstormd over ideeën waarbij je iets doet voor een ander en kwamen er eigenlijk al gelijk een paar dingen naar voren. We wilden iets leuks organiseren voor een groep die het de afgelopen tijd lastig heeft gehad. Onze doelgroep was eerst een basisschool of mensen met een beperking. Dit was erg lastig te regelen vanwege COVID-19, het gescheiden houden van groepen en een instantie vinden die bereid was om überhaupt aan zoiets mee te doen. Door deze omstandigheden, een proefwerkweek en een vakantie kwam de deadline van Dalton OVK <3 Next Up daarom snel in zicht.

We hebben daarom besloten om onze plannen volledig om te gooien en een spelletjesdag te organiseren voor leerlingen van onze school. In één week werden meerdere verhuurders gebeld, onze activiteitencoördinator van school geraadpleegd, een terrein geregeld en elk spel zorgvuldig uitgedacht.

Op woensdag 12 mei hebben wij vanaf half negen tot half vijf ruim 250 leerlingen een leuke dag bezorgd en onze maatschappelijke stage alsnog fantastisch afgerond. Het zien van de blije gezichten was alle moeite zeker waard.”

Wat vind je het leukst aan Next Up?

“Persoonlijk had ik nooit gedacht een kans als deze te kunnen krijgen. Ik heb het organiseren van projecten altijd al leuk gevonden, maar te kunnen werken met zo’n team en budget was voor mij een droom die uitkwam.”

Wat heb je geleerd van Next Up?

“Het organiseren van iets als dit komt veel bij kijken. Ik heb zelf bijvoorbeeld nooit eerder stilgestaan bij wie EHBO heeft, en wie aansprakelijk is mocht er iets fout gaan. Daarnaast is plannen de basis van een geslaagd project. Anderhalve week van te voren je project uit de grond stampen, is echt een no-go.”

Wat wil je na Next Up gaan doen?

“Mijn toekomstplannen zijn niet zwaar beïnvloed door Next Up. Wel weet ik zeker dat ik nooit soortgelijke avonturen uit de weg zal gaan. Het geeft voldoening om een project goed uit te kunnen voeren, dus wellicht heeft het toch meer invloed gehad om mijn toekomst dan ik dacht.”

Meer nieuws:

Meld je aan voor Goirle Bivak

Meld je aan voor Goirle Bivak

Welkom bij de Goirle Bivak! De Goirle Bivak is een initiatief vanuit Leandro, een Next Up-deelnemer uit Goirle. Wat is nu precies een Bivak? Een Bivak is een training gericht op defensie waarbij je leert functioneren, communiceren en opereren binnen jouw groepje. Waar...

Yvon doet mee aan Vind je Maat

Yvon doet mee aan Vind je Maat

Yvon doet mee aan Vind je Maat! Een project van Next Up bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar om meer sociaal contact te leggen en samen vette activiteiten te organiseren. Wij spraken met Yvon over de Eat & Meet, een Halloweentocht, iets terugdoen voor de...

R-Newt Festival was aan [INTERVIEWS]

R-Newt Festival was aan [INTERVIEWS]

Eind juni organiseerden we in het Sterrenburgpark in Dordrecht R-Newt Festival. Was supertof! Hieronder lees je de ervaringen van Missac, Myrthe en Aleida, die aanwezig waren. Op 23 juni werd het Sterrenburgpark omgetoverd tot een festivalterrein waar je los kon gaan...