Hoe Tim zijn muziek met Next Up combineerde

Tim (artiestennaam YPK Shiva) heeft zich met Next Up gericht op zijn talent voor muziek. Hij deed mee aan de allereerste editie van hiphopcompetitie The Next Gem bij Bibelot en zette zich in bij De Boekenclub van HipHop in je Bieb. We gingen met hem in gesprek over hoe hij Next Up heeft beleeft.

Waarom besloot je mee te doen met Next Up?
Ik kwam er via Instagram achter dat er een nieuwe plek was voor (nieuwe) hiphop-artiesten waar zij hun talenten kunnen delen met een wat groter publiek. Vanuit hier heb ik vervolgens meer connecties kunnen maken naar andere projecten van Next Up, maar ook daarbuiten.Kan je iets vertellen over het project waaraan je hebt meegedaan?
Ik heb meegedaan aan het eerste seizoen van The Next Gem. Dit was een online hiphopcompetie waarin verschillende rappers, aan de hand van voorrondes en een optreden, streden tegen elkaar voor de titel The Next Gem.

Kan je een mooie anekdote delen? Iets bijzonders dat je tijdens het traject hebt meegemaakt?
Ik heb zelf vaak geworsteld met onzekerheid waar het voor een groot deel terugviel op faalangst. Voordat ik meedeed aan The Next Gem zat ik in een wat mindere fase waardoor ik er meer last van had. Mede door het project van Next Up kreeg ik meer vertrouwen in de dingen die ik deed en heeft het er vooral voor gezorgd dat ik weer motivatie had voor bijvoorbeeld muziek maken of mij op een andere manier creatief te uiten.

Wat vind je het leukst aan Next Up?
Het leukst aan Next Up vind ik de open sfeer. Alles kan en alles mag zolang het maar verantwoord is. Verder heeft Next Up ervoor gezorgd dat ik veel nieuwe (en natuurlijk lieve) mensen heb mogen ontmoeten die je allemaal weer een stapje dichter bij je doel willen en kunnen brengen.

Wat heb je geleerd van Next Up?
Next Up heeft mij vooral geleerd plezier te hebben in de dingen die je doet, in plaats van iets doen voor de prestatie. Ook heb ik geleerd dat er heel veel mensen zijn die je verder kunnen brengen en die een steentje kunnen bijdragen aan jouw doel door middel van een connectie, een optreden of feedback.

Wat wil je na Next Up gaan doen?
Na de Next Up wil ik mij graag verder blijven ontwikkelen met mijn muziek en wil ik vooral nog veel mensen ontmoeten waarmee ik samen kan gaan werken.

Heb je tips voor jongeren?
Pak alle kansen die je kan pakken. Alleen Next Up heeft voor mij al veel kunnen betekenen en vele verdere netwerken kunnen leggen, die vervolgens jou weer nieuwe connecties kunnen bieden. 

Meer nieuws:

23 juni R-Newt Festival Dordrecht

23 juni R-Newt Festival Dordrecht

Op vrijdag 23 juni van 14.00 tot 18.00 uur is het Sterrenburgpark de plek om je talenten te showen, te leren rappen of kickboksen of een beautyworkshop te volgen. Voor alle Dordtse jongeren organiseert jongerenwerk R-Newt in samenwerking met Next Up het R-Newt...

Next Up x Odulphuslyceum

Next Up x Odulphuslyceum

In april sloten zo'n 60 leerlingen van het Odulphuslyceum Tilburg hun maatschappelijke diensttijd af. In een periode van ongeveer zes maanden kregen de leerlingen van 5 VWO de kans om met hun talent aan de slag te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten en iets voor de...

Pitch Night 7

Pitch Night 7

PitchNight#7 We blikken nog even terug op die geweldige Pitch Night van 10 november! Het was een supertoffe avond waarop 10 jongeren in de grote zaal van De Nieuwe Vorst hun idee gingen pitchen om zo een geldbedrag te winnen. Het gewonnen geldbedrag wordt gebruikt om...