Mec over leren podcasten bij BiebAanzet

Mec leerde dit jaar allerlei handvaten voor het opzetten van zijn eigen podcast. Hij was één van de deelnemers van de Podcast-workshops van Next Up met de Bibliotheek AanZet. Lees hieronder zijn ervaring.

Waarom besloot je mee te doen met Next Up?
Ik hoorde via een vriend dat er een cursus podcasting was en het leek mij ontzettend leuk om aan zoiets mee te doen. Én handig voor wat ik doe als vrijwilliger.

Kan je iets vertellen over het project dat je hebt uitgevoerd?
Iedere week kwamen we samen met een groepje gelijkgestemden om te leren wat je nodig hebt voor een podcast. Welke apparatuur heb je nodig? Wat is eigenlijk je doelgroep? En waar zou je het tijdens je podcast over willen hebben? Daarnaast leerden we gesprekstechnieken, hebben we geleerd hoe je opnames maakt, gekeken naar geluidskwaliteit en leerden we een klein stukje bewerking. De basisprincipes die je nodig hebt voor een goede podcast.

Kan je een mooie anekdote delen? Iets bijzonders dat je tijdens het traject hebt meegemaakt?
De cirkel. Dat alles waar je mee begint je ook mee eindigt, net als in het leven. Je begint met een stelling en met de persoon die je interviewt kom je aan het einde van de podcast vaak terug bij die stelling.

Wat vind je het leukst aan Next Up?
Het leukste vond ik eigenlijk het sociale aspect, je leert nieuwe mensen kennen. Vaak mensen waar je op een normale dag niet zo snel mee in aanraking komt. Als je dan kijkt naar wat je eigenlijk gemeen hebt met elkaar en ziet dat je een leuk babbelend groepje hebt, vind ik dat erg leuk.

Wat wil je na Next Up gaan doen?
Ik ga verder met podcasting, ik vind het leuk om met mensen in gesprek te gaan. In dit geval ga ik het hebben over het stigma van gaming. Ik wil het sociale aspect hiervan naar boven halen in mensen, in de hoop dat ze zien dat gaming heel sociaal en heel erg interactief kan zijn.

Heb je tips voor jongeren?
Probeer en leer zoveel als je kan. Zonder dingen uit te proberen weet je niet of iets leuk is of werkt voor je. En informatie is kracht. Hoe meer je ergens van weet, hoe gemakkelijker het word als er een uitdaging voor je neus staat!

Meer nieuws:

De Next Up-ervaring van Robin (Sterk Huis)

De Next Up-ervaring van Robin (Sterk Huis)

We spraken met onze collega Robin, die met Stichting Sterk Huis de Tilburgse Vakantieweken organiseerde en met met hen een ‘Develop Yourself’ project opzette om te leren over autotechniek.

NEXT UP-PARTNER AAN HET WOORD: QUARDIN

NEXT UP-PARTNER AAN HET WOORD: QUARDIN

Voor Next Up organiseerde Quardin onder andere De Boekenclub en de masterclass 'Van Droom naar Doel is Doen'. We spraken met oprichter Fariesh Abdoelrahman over hun projecten en MDT. Kun je kort iets over jullie organisatie vertellen? Quardin is een platform dat zich...