Next Up-partner Sebastiaan aan het woord

Next Up en Stichting Alleen Jij Bepaalt hebben de handen ineen geslagen. Vanuit FC Dordrecht trainde Sebastiaan van Stichting Alleen Jij Bepaalt een meidengroep die graag wilde voetballen. Hij ving ze op voor activiteiten en was nauw betrokken bij hun Next Up-traject. Hieronder vertelt hij er meer over.

Waarom besloot je met jouw bedrijf of organisatie aan te sluiten bij Next Up? 

“We wilden naast het geven van de voetbaltrainingen een extra moment inplannen om de groep meiden te ondersteunen in de persoonlijke ontwikkeling. Doordat ze deze extra momenten kregen was er meer tijd en aandacht om te besteden aan de meiden.”

Kan je iets vertellen over het project/activiteit die jongeren bij jou konden uitvoeren?

“Stichting Alleen Jij Bepaalt heeft een voetbalproject bij FC Dordrecht. Daar trainden de meiden twee keer per week en speelden ze vervolgens om de zoveel tijd toernooien. Op deze manier hadden de meiden een zinvolle en leuke vrijetijdsbesteding. Next Up sloot na de training aan, om verschillende activiteiten met de meiden te doen.”

Kan je een mooie anekdote delen? Iets bijzonders dat je tijdens het traject hebt meegemaakt?

“Wat ik heel erg mooi vind, is dat de jongeren zo enthousiast terugkwamen met verhalen, over hoe leuk het was! Ze zijn met de kennismaking van het project wezen bowlen en hebben als afsluiting een bonte avond georganiseerd. De jongeren vragen constant of ze komende seizoen weer activiteiten kunnen doen bij Next Up, wat een groot compliment is voor de organisatie.”

Wat vond je van de inzet van jongeren tijdens Next Up?

“De meiden kwamen altijd vrolijk en vol verhalen terug over hoe leuk het was en hoe fijn de begeleiding is. Als je het zo leuk hebt gehad dan zal de inzet ook goed geweest zijn!”

Heb je tips voor jongeren?

“Blijf lol maken met elkaar en zorg goed voor elkaar. Ga zo door!”

Meer nieuws:

NEXT MATCH megasucces

NEXT MATCH megasucces

Op woensdag 21 februari organiseerde Next Up in samenwerking met R-Newt, Dordt Sport, AJB+ en Alleen Jij Bepaalt Wie Je Bent de vijfde editie van voetbaltoernooi NEXT MATCH. In de zaal van korfbalvereniging DeetosSnel kwamen 32 teams bij elkaar om te strijden. Het...

De Next Up-ervaring van Lenny

De Next Up-ervaring van Lenny

Mentale gezondheid onder jongeren ging (en gaat!) Lenny aan het hart. Met The Self Love Club wilde zij een community voor jonge vrouwen opzetten, waar plaats zou zijn voor eerlijke, kwetsbare gesprekken. Een safe space voor vrouwen die weleens struggelen. Samen met...

Performance-avond Art-Gang X Next Up @ WORM Rotterdam

Performance-avond Art-Gang X Next Up @ WORM Rotterdam

De Art-Gang organiseert vanaf 29 november haar tweede expositie. Zo’n 15 jongeren laten in WORM (Boomgaardsstraat 71, Rotterdam) hun werk zien, van haakwerk tot tekeningen, muziek, video, digitaal werk en nog veel meer. De jongeren laten zien wat ze interesseert en...