Next Up-partner Sebastiaan aan het woord

Next Up en Stichting Alleen Jij Bepaalt hebben de handen ineen geslagen. Vanuit FC Dordrecht trainde Sebastiaan van Stichting Alleen Jij Bepaalt een meidengroep die graag wilde voetballen. Hij ving ze op voor activiteiten en was nauw betrokken bij hun Next Up-traject. Hieronder vertelt hij er meer over.

Waarom besloot je met jouw bedrijf of organisatie aan te sluiten bij Next Up? 

“We wilden naast het geven van de voetbaltrainingen een extra moment inplannen om de groep meiden te ondersteunen in de persoonlijke ontwikkeling. Doordat ze deze extra momenten kregen was er meer tijd en aandacht om te besteden aan de meiden.”

Kan je iets vertellen over het project/activiteit die jongeren bij jou konden uitvoeren?

“Stichting Alleen Jij Bepaalt heeft een voetbalproject bij FC Dordrecht. Daar trainden de meiden twee keer per week en speelden ze vervolgens om de zoveel tijd toernooien. Op deze manier hadden de meiden een zinvolle en leuke vrijetijdsbesteding. Next Up sloot na de training aan, om verschillende activiteiten met de meiden te doen.”

Kan je een mooie anekdote delen? Iets bijzonders dat je tijdens het traject hebt meegemaakt?

“Wat ik heel erg mooi vind, is dat de jongeren zo enthousiast terugkwamen met verhalen, over hoe leuk het was! Ze zijn met de kennismaking van het project wezen bowlen en hebben als afsluiting een bonte avond georganiseerd. De jongeren vragen constant of ze komende seizoen weer activiteiten kunnen doen bij Next Up, wat een groot compliment is voor de organisatie.”

Wat vond je van de inzet van jongeren tijdens Next Up?

“De meiden kwamen altijd vrolijk en vol verhalen terug over hoe leuk het was en hoe fijn de begeleiding is. Als je het zo leuk hebt gehad dan zal de inzet ook goed geweest zijn!”

Heb je tips voor jongeren?

“Blijf lol maken met elkaar en zorg goed voor elkaar. Ga zo door!”

Meer nieuws:

Pitch Night 7

Pitch Night 7

PitchNight#7 We blikken nog even terug op die geweldige Pitch Night van 10 november! Het was een supertoffe avond waarop 10 jongeren in de grote zaal van De Nieuwe Vorst hun idee gingen pitchen om zo een geldbedrag te winnen. Het gewonnen geldbedrag wordt gebruikt om...

De Next Up-ervaring van Daniel (Held van je eigen Verhaal)

De Next Up-ervaring van Daniel (Held van je eigen Verhaal)

Daniel deed mee met het project 'Held van je eigen Verhaal' en heeft daar vooral zichzelf heel goed leren kennen. Ook bouwde hij een sterke band op met andere jongeren, wat Next Up voor hem een groot succes maakte! Lees hieronder Daniels succesverhaal. Kan je een...

De Next Up-ervaring van Ciss (Tilburg Castle)

De Next Up-ervaring van Ciss (Tilburg Castle)

Ciss wilde met zijn Next Up-project mensen weer in beweging krijgen. Maar niet op een manier die al eerder gedaan was. Nee, het moest iets nieuws zijn. Zo gezegd, zo gedaan. In september vond Tilburg Castle plaats in het Spoorpark, een Aziatische sportdag met...