Wij zijn MDT-proof!

Met trots vieren we bij Next Up dat we het MDT-prooflabel hebben behaald! Dit label bevestigt dat we voldoen aan alle normen voor Maatschappelijke Diensttijd (MDT). We zijn enorm trots op deze prestatie en danken onze partners, coaches en jongeren voor hun waardevolle bijdrage.

Wat waren de normen?

  • Focus op maatschappelijke opgave: we stimuleren jongeren om hun talenten in te zetten voor een betere samenleving.
  • Inspireren, interesseren en maatwerk: we bieden jongeren een gevarieerd programma dat aansluit bij hun interesses en behoeften.
  • Goede uitvoering van het traject: we zorgen voor professionele begeleiding en ondersteuning gedurende het hele MDT-traject.
  • Belang van goede begeleiding: onze ervaren coaches bieden jongeren een steun in de rug en helpen hen bij hun ontwikkeling.
  • Belang van samenwerken: we werken nauw samen met scholen, lokale overheden en andere organisaties om jongeren te bereiken en te ondersteunen.
  • Bouwen aan een betekenisvol MDT-netwerk: we creëren een netwerk waarin jongeren en diverse organisaties met elkaar in contact kunnen komen en van elkaar kunnen leren.

Sinds de start van Next Up in 2020 hebben meer dan 2500 jongeren in de regio’s Hart van Brabant, Drechtsteden en Walcheren deelgenomen aan onze MDT-projecten. We hebben gezien hoe deze jongeren zich ontwikkelden, hun netwerk vergrootten en een waardevolle bijdrage leverden aan de samenleving.

Een speciale dank aan onze geweldige projectpartners: Gemeente Tilburg Gemeente Dordrecht gemeente Hilvarenbeek lectoraat Youth Spot | jongerenwerk de Bibliotheek AanZet de Bibliotheek Midden-Brabant Boilrs Hub Fontys Hogeschool Pedagogiek AVD Social Work Avans (Breda en Den Bosch) Stichting Goejenhandel Sterk Huis RIBW Brabant Cultuurfabriek Hall of Fame Stichting Avondje Uit Stedelijk Dalton Lyceum Da Vinci College Dordrecht Curio St.-Odulphuslyceum Dr. Mollercollege, R-Newt, Dordrecht Sociaal. Samen bouwen we aan een groeiend netwerk dat de initiatieven van jongeren centraal zet en hun ontwikkeling stimuleert.

Meer nieuws:

R-Newt x Avondje Uit 013 zoeken een stagiair

R-Newt x Avondje Uit 013 zoeken een stagiair

Ben jij een energieke student Social Work, Eventmanagement of Marketing en wil jij een tof maatschappelijk sport- en entertainmentfestival mee organiseren? Vind je het leuk om in een bijzondere organisatie mee te draaien waar veel mensen met een rugzakje een kans...

Even weg van huis, even weg van alle sh*t

Even weg van huis, even weg van alle sh*t

Samen zijn op een veilige plek, het gesprek aangaan over mentale gezondheid, nieuwe vrienden maken: het kan tijdens het FCKD GEN-kamp, een tweedaags kamp georganiseerd voor en door jongeren. Sparrenhof (Bredaseweg 530 in Tilburg) is 3 en 4 mei dé place to be voor zo’n...

NEXT MATCH megasucces

NEXT MATCH megasucces

Op woensdag 21 februari organiseerde Next Up in samenwerking met R-Newt, Dordt Sport, AJB+ en Alleen Jij Bepaalt Wie Je Bent de vijfde editie van voetbaltoernooi NEXT MATCH. In de zaal van korfbalvereniging DeetosSnel kwamen 32 teams bij elkaar om te strijden. Het...