Culturele markt

Looptijd:

CULTURELE MARKT: EEN SAMENKOMST VAN VERSCHILLENDE CULTUREN TIJ-DENS DE RAMADAN

Op woensdag 19 april, tijdens de ramadan, organiseren jongeren, stagiairs en vrijwilligers van R-Newt, het kids- en jongerenwerk van ContourdeTwern, een culturele markt. De markt vindt plaats bij The Dizz (naast wijkcentrum De Poorten, Hasseltstraat 194 in Tilburg) en duurt van 15.00 tot 20.00 uur. Iedereen is welkom!

Ramadan
De culturele markt op 19 april staat in het teken van de ramadan, de vastenmaand die 22 maart is begonnen. Tijdens de ramadan vasten moslims tussen zonsopkomst en zonsondergang. Elke avond eindigt het vasten met een uitgebreide maaltijd. Het einde van de ramadan wordt vrolijk gevierd met het ramadanfeest (Eid al-Fitr, of suikerfeest). Om meer mensen kennis te laten maken met de gebruiken tijdens de ramadan, organiseert R-Newt dit jaar voor de derde keer een markt geheel in het teken van de ramadan. De medewerkers en vrijwilligers geven uitleg over de ramadan en gaan graag met je in gesprek, maar bovenal is er ruimte voor gezelligheid, samen zijn en lekker eten. Met de culturele markt wil R-Newt verschillende mensen bij elkaar brengen, moslim en niet-moslim.

Culturele markt
Tijdens de culturele markt zijn er verschillende gratis activiteiten voor jong en jong. Bij The Dizz en wijkcentrum De Poorten vind je 35 kraampjes vol met eten, creatieve spullen en jonge ondernemers. Ook zijn er stands met informatie over verschillende culturen, zoals die van Marokko en Bosnië. Voor  kinderen zijn er een springkussen, gamehoek en knutseltafel. Via een podcast gaan jongeren het gesprek met elkaar aan, om elkaar beter te leren kennen.

Maatschappelijke diensttijd
De culturele markt is door R-Newt West en Oud-Noord gerealiseerd met behulp van het project Next Up. In dit maatschappelijke diensttijd-project doen jongeren ervaring op met het organiseren van maatschappelijke activiteiten.

Projectbegeleider vanuit R-Newt: Kim