Inspire the Youth

Looptijd: 14-07-2020
Tilburg

Het idee is om jongeren uit Tilburg wekelijks in contact te brengen met rolmodellen van verschillende genres zoals, rap voetbal, kickboksen etc. Hoe?

10 jongeren kunnen deelnemen aan het project en vormen een koppel. Aan ieder groepje wordt een begeleider gekoppeld. De eerste paar weken krijgen ze verschillende workshops om skills aan te leren. Vervolgens krijgen ze een aantal weken de tijd om een rolmodel te zoeken en hun geleerde skills in te zetten en zoveel mogelijk jongeren uit de stad te laten deelnemen aan hun challenge met de rolmodel. Naast de challenge kunnen jongeren ook vragen in sturen om aan de rolmodel te vragen. Wanneer alle vragen binnen zijn gaat het groepje de rolmodel op een creatieve manier interviewen.

We willen het uitdagend maken voor jongeren, door ze de mogelijkheid te bieden om iets te kunnen winnen. Degene die de challenge wint krijgt een prijs die de rolmodel heeft bedacht zoals, een gesigneerd shirt, een 1 op 1 video call, een meet & greet etc. De rolmodel is vrij om hierin mee te denken.

Projectbegeleider vanuit R-Newt: Sam Next Up / Latisha en Arshad R-Newt West