De Next Up-ervaring van cosplayer Rebecca

Rebecca: ‘’Dit soort activiteiten organiseren heeft mij veel laten groeien. Ik was verlegen en eenzaam en durfde vroeger niet veel. Nu probeer ik dingen waarvan ik dacht het niet te kunnen, zoals voor mezelf opkomen’’

Waarom besloot je mee te doen met Next Up?
Ik zit bij Avondje uit 013 in het team om leuke activiteiten te organiseren. Voor corona deed ik veel aan cosplay, maar deze belangrijke hobby viel weg. Cosplay is voor velen mensen een sociale bezigheid, maar nog niet heel erg bekend.  Ik kwam op het idee om een coronaproof cosplaytocht  te maken. Voor cosplayers de mogelijkheid om te kunnen cosplayen en voor deelnemers een mogelijkheid om te leren wat cosplay is. Bij Avondje Uit 013 en Brabant Maatjes was er veel vraag naar cosplay! Zo kwam ik op het idee. Toen kwam Kim van Next-Up ermee dat ze het ook vanuit Next-up konden doen en zo ben ik bij Next-up de cosplay filmtocht gaan organiseren.

Kan je iets vertellen over het project/activiteit dat je hebt uitgevoerd of nog steeds uitvoert?
Zo doende ging ik aan de slag om een groot event op te zetten. Een kennis werkte bij de wijkkrant van West en daarin kon ik een stuk plaatsen, zodat mensen uit de wijk zich aan konden melden voor de tocht. Zelf ben ik bijna dagelijks bezig geweest met de cosplaytocht, om het tot een succes te maken. Ik heb de cosplayers en locatie gezocht en benaderd en mezelf ontwikkeld in de communicatie. Daarnaast de maatregelen scherp aangehouden en dat was ook een geregel.

Judith van de organisatie had filmposters gemaakt van elke cosplayer en die poster hing bij de locatie en was een verwijzing van de film die bij de cosplayer hoorde. Ook hadden wij cosplay weetjes opgehangen als informatie over de cosplay. Het was leuk dat er verschillende cosplayers hadden gereageerd om mee te helpen en er waren ook veel bezoekers gekomen die het erg naar hun zin hadden. Ze hadden het zo naar hun zin dat ze vroegen of het volgend jaar weer was en ook de cosplayers hadden het erg naar hun zin. Dat is het bloed ,zweet en tranen van het organiseren wel waard geweest. Het was een hele belevenis om zoiets groots te kunnen organiseren. We hadden een mooi budget waarmee wij heel wat hebben kunnen regelen voor de tocht en kreeg advies en hulp.

Wat heb je geleerd van Next Up?
Ik heb geleerd om beter te gaan samenwerken en niet alle taken op mij te nemen maar meer te verdelen. Na het organiseren heb ik effe de rust gepakt en ben ik nu met Avondje uit en Brabant maatjes bezig met het organiseren van een Halloweentocht waarbij ik de taak heb om een leuke hoofdact in elkaar te gaan zetten.

Heb je tips voor anderen?
Ik wil jongeren het advies geven als ze iets willen organiseren het met Next-up te doen. Je leert activiteiten te organiseren, goed na te denken over de activiteit wat ze willen organiseren en een goede stappenplan te maken. Daarnaast het met meerdere jongeren te organiseren en de taken te verdelen i.p.v. het alleen te doen.


 

Meer nieuws:

Schrijf je in voor ALL YOU NEED IS MUSIC

Schrijf je in voor ALL YOU NEED IS MUSIC

De inschrijvingen voor All You Need Is Music zijn geopend! All You Need Is Music is een programma van 12 weken, waarin jij je muziek-skills verbetert en tot uiting kan brengen. In dit programma gaan wij aan de slag met jouw basis in de muziek. Zo leer je van...

Hoe Tim zijn muziek met Next Up combineerde

Hoe Tim zijn muziek met Next Up combineerde

Tim (artiestennaam YPK Shiva) heeft zich met Next Up gericht op zijn talent voor muziek. Hij deed mee aan de allereerste editie van hiphopcompetitie The Next Gem bij Bibelot en zette zich in bij De Boekenclub van HipHop in je Bieb. We gingen met hem in gesprek over...

Mec over leren podcasten bij BiebAanzet

Mec over leren podcasten bij BiebAanzet

Hoe maak je een eigen podcast? En hoe leuk is het om dit samen met anderen te leren? We spraken Mec die meedeed aan onze podcast workshops bij BiebAanzet.