19-jarige Seram wint finale The Next Gem

Na twee succesvolle voorrondes streden afgelopen zaterdag 29 mei zes finalisten live om de winst van de eerste editie van The Next Gem. Deze talentenjacht is een initiatief vanuit Next Up, een project van jongerenwerk R-Newt, waarin is samengewerkt met de Popcentrale Dordrecht. In de livestream koos de vakjury uit Superisha, ¥PK Shiva, V1NCE, RSF en FRED MAYBE, Seram als de grote winnaar.

The Next Gem is bedacht door jongere Gson die met zijn idee jonge talenten een podium wil geven en ze hiermee ondersteuning wil bieden door middel van een unieke carrière boost. “Ik weet dat je als jonge artiest niet altijd de middelen hebt om je carrière verder te helpen, dat is de reden waarom ik met dit idee bij R-Newt ben gekomen.” aldus Gson, die zelf als jonge rapper ondersteuning kreeg bij de Popcentrale.

De finale
De zes finalisten brachten tijdens de finale, vanuit de Popcentrale, allemaal twee nummers voor hun fans die de show live volgden via het YouTube-kanaal van de Popcentrale of op het Twitch-kanaal Next_Up_TV. Op beide kanalen is de show nog terug te zien. De vakjury, bestaande uit Diggy Rast (bekend van o.a. het Gezelschap), Ruwhel Emers (bekend van o.a. WATWATIS en oprichter van hiphop platform LEVELS) en Jerry Krones (jongerenwerker, een echte hiphop head en boombap beatmaker), kozen uiteindelijk de winnaar.

Een lastige beslissing
Alle deelnemers hadden stuk voor stuk hun eigen sound, wat het voor de jury een interessante en lastige beslissing maakte. Na een kort jury overleg, waarin ze de artiesten beoordeelden op o.a. techniek, creativiteit en performance, kwam uiteindelijk de uitslag. FRED MAYBE won de derde plek en dus studio tijd in de Popcentrale. RSF eindigde op de tweede plaats en won studio tijd en een professionele fotoshoot. De winnaar van The Next Gem 2021, die ervandoor ging met studio tijd, een professionele fotoshoot, clipshoot, artist coaching én een support plek op WAVE (BIBELOT), is dus de 19-jarige Seram uit Nieuwegein: “Ik heb genoten van de muzikale sfeer, de shows en alle mensen die erbij waren! Dank aan het team van The Next Gem en de Popcentrale voor het organiseren en het neerzetten van zo’n platform in deze moeilijke tijd!”

In totaal deden er 12 deelnemers mee aan de voorrondes die werden opgenomen in de Popcentrale Dordrecht en uitgezonden op het YouTube-kanaal van de Popcentrale. “Vanwege alle maatregelen was dit de beste oplossing om ervoor te zorgen dat er ook publiek ‘bij’ de talentenjacht kon zijn en zo dus ook deel konden uitmaken van het stemproces”, legt Bart Kuntz van de Popcentrale uit. Om de deelnemers extra te ondersteunen in deze tijd zijn ze ook allemaal uitgenodigd voor het na-traject ‘de Boekenclub’ waarbij ze workshops kunnen volgen over de verschillende aspecten van het vak. Deze workshops worden verzorgd door de Bibliotheek AanZet en Quardin en zal weer een samenwerking zijn met de Popcentrale.

Meer nieuws:

Mec over leren podcasten bij BiebAanzet

Mec over leren podcasten bij BiebAanzet

Hoe maak je een eigen podcast? En hoe leuk is het om dit samen met anderen te leren? We spraken Mec die meedeed aan onze podcast workshops bij BiebAanzet.

De Next Up-ervaring van Robin (Sterk Huis)

De Next Up-ervaring van Robin (Sterk Huis)

We spraken met onze collega Robin, die met Stichting Sterk Huis de Tilburgse Vakantieweken organiseerde en met met hen een ‘Develop Yourself’ project opzette om te leren over autotechniek.