Samen wandelen tegen eenzaamheid in Tilburg

Jongeren die zich eenzaam voelen en meer contacten willen ontmoeten, kunnen op zondag 4 april hun loopschoenen uit de kast halen. Van 13.00 tot 16.00 uur organiseren jongeren, met behulp van Next Up en jongerenwerk R-Newt, een Tilburgse wandeltocht vol met creatieve acts.

Begin dit jaar kwamen vier jongeren vanuit Brabant Maatjes en Avondje Uit 013 bij elkaar met de vraag ‘hoe kunnen wij eenzame jongeren in deze tijd bij elkaar brengen?’. Zij kregen begeleiding van Next Up, een organisatie die jongeren de kans biedt om hun ideeën uit te voeren met coaching en een budget. De jongeren brainstormden wekelijks met elkaar over hoe ze hun vraag vorm kunnen geven en hebben creatieve oplossingen bedacht. Hieruit kwam het idee voort om een historische wandeltocht door Tilburg te organiseren. De stad heeft namelijk een rijke historie en cultuur die gedeeld mag worden.

Brabant Maatjes is een initiatief op Facebook dat zich inzet voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar uit Brabant die op zoek zijn naar een maatje. Stichting Avondje Uit 013 organiseert vrijetijdsactiviteiten voor mensen die behoefte hebben aan meer sociale contacten of zich in een sociaal isolement bevinden.

De Echte Tilburgse Wandeltocht is niet zomaar een wandeltocht. Tijdens de wandeling worden er verschillende leuke acts gepresenteerd vol verrassingen. De wandeltocht biedt eenzame jongeren de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen en tegelijkertijd krijgen ze een beeld over de geschiedenis van Tilburg en alles wat de stad te bieden heeft. Van een vrouwelijke rapper die ons welkom heet vanuit het Paleis-Raadhuis, langs het Vrijheidspark, tot de schippers aan de Piushaven. Ook zijn er creatieve activiteiten ingepland en worden de jongeren culinair verwend.

De wandeltocht vindt plaats op zondag 4 april van 13:00-16:00 in het centrum van Tilburg bij het Paleis-Raadhuis. Deze is geheel volgens RIVM richtlijnen ingedeeld. Jongeren van 18 t/m 35 jaar die graag willen meedoen met deze wandeltocht kunnen zich aanmelden bij brabantmaatjesmail@gmail.com, info@avondjeuit013.nl of kim1@r-newt.nl. Na aanmelding word je ingedeeld en krijg je een tijdslot.

Meer nieuws:

Even weg van huis, even weg van alle sh*t

Even weg van huis, even weg van alle sh*t

Samen zijn op een veilige plek, het gesprek aangaan over mentale gezondheid, nieuwe vrienden maken: het kan tijdens het FCKD GEN-kamp, een tweedaags kamp georganiseerd voor en door jongeren. Sparrenhof (Bredaseweg 530 in Tilburg) is 3 en 4 mei dé place to be voor zo’n...

NEXT MATCH megasucces

NEXT MATCH megasucces

Op woensdag 21 februari organiseerde Next Up in samenwerking met R-Newt, Dordt Sport, AJB+ en Alleen Jij Bepaalt Wie Je Bent de vijfde editie van voetbaltoernooi NEXT MATCH. In de zaal van korfbalvereniging DeetosSnel kwamen 32 teams bij elkaar om te strijden. Het...

De Next Up-ervaring van Lenny

De Next Up-ervaring van Lenny

Mentale gezondheid onder jongeren ging (en gaat!) Lenny aan het hart. Met The Self Love Club wilde zij een community voor jonge vrouwen opzetten, waar plaats zou zijn voor eerlijke, kwetsbare gesprekken. Een safe space voor vrouwen die weleens struggelen. Samen met...