What The FAQ!?

Een nieuw project, best even spannend… Daarom vinden jullie hieronder een aantal vragen die we vaak krijgen én de antwoorden, wel zo handig! Heb je verder nog vragen? Your coach is only one text away.

Wat is Next Up?

Next Up is een project van R-Newt Jongerenwerk waar jij als jongere de kans krijgt om een eigen idee te bedenken, waarbij je jouw kwaliteiten inzet voor een ander. Vanuit Next Up krijg je hiervoor een budget en een coach die je hierbij kan helpen. Op de site www.NextUp.nl vind je meer info over onze organisatie en de verschillende projecten die wij uitvoeren (inspo aanrader!).

Goed om te weten! Next Up is een MDT-project. ‘MDT’ betekent maatschappelijke diensttijd en is een landelijk project speciaal voor jongeren, waarbij je meer betrokken wordt bij de maatschappij.

Waar moet de maatschappelijke stage via Next Up aan voldoen?

Jullie maatschappelijke stage moet voldoen aan verschillende elementen die horen bij het uitvoeren van een project via Next Up. Zo zijn er bepaalde eisen over het aantal uur die je besteedt aan je project, zijn er bepaalde verplichte dagen waarop je aanwezig moet zijn en moet je binnen jullie project ‘Iets doen voor een ander!’.

Veel van deze elementen staan beschreven op deze webpagina’s onder de kopjes zoals; financien etc. Deze zullen ook uitgelegd worden tijdens de (om de) wekelijkse CheckUps. Mochten jullie nog vragen hebben dan kun je deze altijd stellen aan jullie coach.

Hoeveel uur ben ik gemiddeld bezig met mijn maatschappelijke stage?

Tijdens jullie maatschappelijke stage ben je gemiddeld 80 uur p.p. bezig met het project. Dit kan verschillen van ongeveer 3 tot 6 uur per week. Afhankelijk van jullie lesrooster, themadagen en inzet naast de verplichte lessen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je richting de laatste weken voor de uitvoering net wat meer uren maakt dan bij de start.

Pro tip: Maak een planning, van de lessen tot aan de themadagen, samenkomen in groepsverband en de voorbereidingen van jullie eindproduct/dienst. Alle uren die je inzet voor jullie project worden meegeteld in deze 80 uur.

Stel je zou tijdens de vakanties en de proefwerkweek niet aan je project werken, dan ben je gemiddeld 3 uur per week bezig met het project. De uren die je met je coach overlegt tijdens de geplande workshops (lessen) en de verplichte dagen kun je hierin natuurlijk meetellen.

Krijg ik hier een cijfer voor?

Voor het antwoord op deze vraag moet je even persoonlijk bij je coach zijn. Het kan per school verschillen of je een beoordeling krijgt & op welke manier.

Tip: jullie krijgen veel verantwoordelijkheid voor je project. Zo krijg je een budget (waar krijg je tegenwoordig nou gratis geld?) en ook daadwerkelijk een kans om iets voor jezelf en een ander te doen. Of je dus een cijfer krijgt of niet: neem je verantwoordelijkheid.

Waar vind ik de Next Up vragenlijsten?

Om je maatschappelijke stage te halen is het nodig om de vragenlijsten in te vullen, super belangrijk!

Je coaches kunnen checken of dit is gebeurd, dus wees op tijd en bespaar jezelf én ons de moeite om erom te vragen. Zie hieronder de linkjes naar de lijsten:

Easy vragenlijstje om jezelf te registreren: https://interviewing.nfieldmr.com/Interviews/HvpW2/h4omq3objHPha36lpeNL?projectnr=07430072110017

Én nog een klein onderzoek, must do: https://interviewing.nfieldmr.com/Interviews/HvpW2/J7lZIJKcdmXrpYYYX6uS?PROJECTNRCODE=155&PROJECTNR=07430072110017

Waar vind ik de planning?

Op de pagina De Planning vind je de planning van jouw school en klas.

Wat te doen bij ziekte/afwezigheid?

Tijdens de gehele periode dat we bezig zijn met de voorbereidingen voor de maatschappelijke stage zijn er een aantal verplichte dagen waarop wij verwachten dat jullie aanwezig zijn bij de CheckUps, deze zullen om de week plaatsvinden bij jullie op school. Hierbij hebben we verschillende workshops en invullingen zoals de pitchday, de eindpresentatie en natuurlijk de uitvoering.

Mocht je op één van deze momenten afwezig zijn door ziekte of andere omstandigheden, dan moet je je natuurlijk netjes afmelden. Niet alleen bij school, maar ook bij je groepje en je coach.

Contactgegevens van de coaches zul je bij de start ontvangen.