FAQ

Een nieuw project, best even spannend…
Daarom vinden jullie hieronder een aantal vragen die we vaak krijgen. EN, de antwoorden, wel zo handig! Heb je verder nog vragen? Your coach is only one text away.


Wat is Next Up?
 
Next Up is een project van R-Newt Jongerenwerk waar jij als jongere de kans krijgt om een eigen idee te bedenken, waarbij je jouw kwaliteiten inzet voor een ander. Vanuit Next Up krijg je hiervoor een budget en een coach die je hierbij kan helpen. Op de site www.NextUp.nl vind je meer info over onze organisatie en de verschillende projecten die wij uitvoeren (inspo!)

Goed om te weten! Next Up is een MDT-project. ‘MDT’ betekent maatschappelijke diensttijd en is een landelijk project speciaal voor jongeren, waarbij je meer betrokken wordt bij de maatschappij.


Waar moet de maatschappelijke stage via Next Up aan voldoen?

Jullie maatschappelijke stage moet voldoen aan verschillende elementen die horen bij het uitvoeren van een project via Next Up. Zo zijn er bepaalde eisen over het aantal uur wat je besteedt aan je project, zijn er bepaalde verplichte dagen waarop je aanwezig moet zijn en moet je binnen jullie project ‘Iets doen voor een ander!’.

Veel van deze elementen staan beschreven in jullie werkboek en zullen uitgelegd worden tijdens de CheckUps in het Daltonuur. Mochten jullie nog vragen hebben dan kun je deze altijd stellen aan jullie coach.


Hoeveel uur ben ik gemiddeld bezig met mijn maatschappelijke stage?

Tijdens jullie maatschappelijke stage ben je gemiddeld 80 uur p.p. bezig met het project. Dit is ongeveer 3 uur per week.

Jullie hebben 39 weken (begin van het schooljaar t/m de uitvoering) om aan het project te werken. Stel je zou tijdens de vakanties en de proefwerkweek niet aan je project werken, dan ben je gemiddeld 3 uur per week bezig met het project. De uren die je met je coach overlegt tijdens het Daltonuur en de verplichte dagen kun je hierin natuurlijk meetellen.


Krijg ik hier een cijfer voor?

Jazeker! Vanuit school kan je een voldoende of onvoldoende halen voor je maatschappelijke stage, dit cijfer telt mee bij het vak Maatschappij Wetenschappen.

Ook wij als coaches zullen jullie ‘beoordelen’ tijdens de Pitchday, Mediaweek, Eindpresentatie en uitvoering. Tijdens elk onderdeel kunnen jullie punten scoren om zo kans te maken op toffe prijzen ?.


Waar vind ik de Next Up vragenlijsten?

De vragenlijst die bij het begin van het project ingevuld moet worden vind je via de link: www.bit.do/NextUp

Vlak voor de uitvoering van jullie project, vul je ook deze vragenlijst even in: www.bit.do/NextDown

Om je maatschappelijke stage te halen is het nodig om deze vragenlijsten in te vullen en je coaches kunnen checken of dit is gebeurd. Dus wees op tijd en bespaar jezelf én ons de moeite om erom te vragen.


Waar vind ik de planning?

De planning per week vinden jullie terug op Magister en op deze site onder het tegeltje planning


Wat te doen bij ziekte/afwezigheid?

Tijdens de gehele periode dat we bezig zijn met de voorbereidingen voor de maatschappelijke stage zijn er een aantal verplichte dagen waarop wij verwachten dat jullie aanwezig zijn, zoals de CheckUps in het Daltonuur, de Pitchday, de Mediaweek, de Eindpresentatie en natuurlijk de uitvoering. 

Mocht je op één van deze momenten afwezig zijn door ziekte of andere omstandigheden, dan moet je je natuurlijk netjes afmelden. Niet alleen bij school, maar ook bij je groepje en je coach. Contact informatie van je coach staat op deze website onder het kopje ‘coaches’.